Šport
254 ogledov

Hladni Kopitar odločil vroč mestni derbi

Anže Kopitar LA Kings
V najmočnejši hokejski ligi na svetu je bil v Los Angelesu v noči na nedeljo na sporedu mestni derbi.

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je prispeval odločilni gol za domačo zmago Los Angeles Kings proti mestnim tekmecem Anaheim Ducks po kazenskih strelih s 4:3. Kapetan Kraljev je bil edini uspešni izvajalec kazenskih strelov.

Gostujoče moštvo v derbiju pacifiške skupine je prvo prišlo do vodstva, ko je že v četrti minuti zadel Cam Fowler. Dobro minuto kasneje so kralji prišli do izenačenja, pod gol se je podpisal Kyle Clifford. Kralji so povedli v drugi tretjini, ko je v 34. minuti zadel Jeff Carter, Richard Rakell pa je izenačil dve minuti pred koncem tretjine. Tudi v zadnji tretjini sta bili moštvi poravnani. Carter Rowney je za Račke povišal na 3:2, a so Kralji prek Carla Grundstroma prišli do podaljška in kazenskih strelov.

Kljub temu, da je šlo za derbi najslabših ekip zahodnega dela lige NHL, je bil to za obe ekipi pomemben mestni obračun. "Mislim, da vedno ta dvoboj prinaša dodatno draž, zato je vsakič lepo, ko zmagamo," je bil zadovoljen Kopitar, ki je bil ob vratarju Jonathanu Quicku, ta je bil nepremagljiv v kazenskih strelih, najboljši igralec Kraljev.

Čeprav so ostali brez končnice, pa so Kralji prvič po sezoni 2012/13 dobili mestni spopad proti Anaheimu. V tej sezoni so dobili tri medsebojne dvoboje z Rački, zadnji derbi bo na sporedu 5. aprila v Honda Centru.

Ron Burgundy LA Kings Se ga spomnite? Šport Na Kopitarjevi tekmi prav poseben obiskovalec

Redni del sezone NHL se bo končal šestega aprila.

Moštvo Tampa Bay Lightning tudi po porazu proti St. Louisu (3:4) ostaja z 120 točkami v prepričljivem vodstvu na vrhu ligaške razpredelnice. V vzhodnem delu lihe so si mesto v končnici zagotovili tudi hokejisti Boston Bruins, ki so ponoči s 7:3 premagali Florida Panthers. Iz boja za končnico pa so izpadle ekipe Buffalo Sabres, New York Rangers, New Jersey Devils in Detroit Red Wings. V zahodnem delu lige imajo končnico zagotovljene tri ekipe, Calgary Flames, San Jose Sharks in Winnipeg Jets.

NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 4:3**
Anže Kopitar je zadel za LA Kings v kazenskih strelih.

New Jersey Devils - Arizona Coyotes 2:1**
Philadelphia Flyers - New York Islanders 2:4
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 4:2
Edmonton Oilers - Ottawa Senators 3:4*
Winnipeg Jets - Nashville Predators 5:0
Toronto Maple Leafs - New York Rangers 1:2*
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 7:4
Florida Panthers - Boston Bruins 3:7
Carolina Hurricanes - Minnesota Wild 5:1
St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning 4:3
Dallas Stars - Pittsburgh Penguins 2:3
Vancouver Canucks - Calgary Flames 1:3
Vegas Golden Knights - Detroit Red Wings 2:3*

* - po podaljšku
**- po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.