Šport
25 ogledov

Hmeljak brez regate za kolajne

Karlo Hmeljak Stanko Gruden/STA
Jadralec Karlo Hmlejak, ki je Slovenijo na olimpijskih igrah v Londonu zastopal v razredu laser, je po desetih regatah zasedal 31. mesto in ostal brez ponedeljkove regate za kolajne.

Slovenski jadralec v razredu laser Karlo Hmeljak je na olimpijskih igrah v Londonu po petih tekmovalnih dnevih ter desetih regatah končal na 31. mestu (253 točk) in se ni uvrstil v regato za kolajne najboljše deseterice, ki bo v ponedeljek.

Pred petim tekmovalnih dnevom je bil Hmeljak med 49 tekmovalci 32. in je imel 194 točk, temu zbiru pa je dodal še 27. in 32. mesto v deveti in deseti regati ter je s tem pridobil eno mesto. Devetindvajsetletni Hmeljak je drugič nastopil na OI; pred štirimi leti je bil v Pekingu v razredu 470 z Mitjo Nevečnyjem 18.

Po desetih plovih je vodstvo obdržal Avstralec Tom Slingsby (25). Vodilni na svetovni lestvici je petkovi zmagi v osmi regati dodal še današnji prvi mesti v deveti in deseti regati. Trikratni zaporedni svetovni prvak (2010-2012) je ne le krepko izboljšal svoje 22. mesto z OI v Pekingu, ampak je praktično že osvojil tudi zlato kolajno.

Ciprčan Pavlos Kontides je ostal drugi (39 točk), vendar je s 7. in 4. mestom svoj zaostanek za Slingsbyjem zelo povečal. Pred današnjim dnevom je bil le pet točk za Avstralcem, pred finalno regato pa zaostaja že za 14 točk. Slingsby bi moral končati ponedeljkovo regato na osmem mestu, Ciprčan pa zmagati, da bi prišlo do spremembe na vrhu. Kontides je prav tako tako že osvojil odličje, saj ima veliko prednost pred najbližjima zasledovalcema.

V boju za bron sta ostala le še Finec Rasmus Myrgren (60 točk), ki je prehitel Hrvata Tončija Stipanovića (61), vendar ima le točko prednosti. Finec je bil danes 10. in drugi, Hrvat pa šesti in 15. Novozelandec Andrew Murdoch je peti, vendar ima že 79 točk in je kljub dvema tretjima mestoma v deveti in deseti regati praktično že izpadel iz boja za stopničke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.