Šport
11 ogledov

Hodgson: "Če Rooney ne bo igral, bo hudič!"

Ibrahimović Švedska Anglija Kijev Euro 2012 EPA
Švedski reprezentanti niso skrivali razočaranja po petkovem porazu proti Angliji (2:3), po katerem so kot druga reprezentanca na turnirju ostali brez možnosti za napredovanje v četrtfinale. Medtem, ko Švede čaka refleksija, pa si angleški selektor Roy Hodgson že mane roke in napoveduje, da bo Wayne Rooney po odsluženi kazni takoj zaigral.

"Mislim, da smo bili danes boljša ekipa, res. Morali smo se vrniti po zaostanku, zadeli in prišli do 2:1, potem pa so oni zadeli še dvakrat. To je bila res smola," je po porazu proti Angliji v Kijevu razlagal švedski zvezdnik Zlatan Ibrahimović. Švedi se kot druga reprezentanca, po Irski v skupini C, skupaj s svojo številčno navijaško armado poslavljajo od Eura.

"Igrali smo bolje, bili smo boljši. Na obeh tekmah, ki smo jih odigrali, smo bili v vodstvu, ampak po 60 minutah smo izgubili vse. Danes smo lahko ponosni nase, saj smo odigrali dobro tekmo, drugačno kot prvo – prikazali smo več poguma. Zakaj smo izgubili obe tekmi? Ne vem. To je nekaj, kar bomo mogli analizirati in videti, kaj lahko izboljšamo ali kaj lahko storimo drugače," je še dodal "Ibra".

Angleški selektor Roy Hodgson bi težko bil bolj zadovoljen. Potem, ko je lahko videl, kako so se njegovi "levi" vrnili v igro po zaostanku, je z menjavo Thea Walcotta zadel v polno, saj mu je Arsenalov mladec vrnil z golom in podajo, med strelce pa sta se vpisala tudi njegova prva izbora Andy Carroll in Danny Welbeck. Za naslednjo tekmo se po kazni vrača tudi Wayne Rooney.

"Težko ga je pustiti na klopi"

"Takšne preglavice (o izboru igralcev, op. a.) so mi všeč. Res sem bil zadovoljen zaradi predstave napadalcev," je po tekmi dejal Hodgson. "Ampak Wayne Rooney je poseben igralec in, če smo pošteni, ga bo težko pustiti na klopi. Bojim se, da kar pričakuješ, da se vrne nazaj v ekipo, potem ko odsluži kazen."

Walcott je v 64. minuti zamenjal Jamesa Milnerja in po katastrofalnem posredovanju švedskega vratarja Andreasa Isakssona poravnal izid z roba kazenskega prostora, preden je 12 minut pred koncem podal za fantastičen gol Welbecka, ki je zmagoviti zadetek zabil s peto in poslal Švede domov.

"Že od prve tekme smo čutili, da moramo bolje igrati v napadu in to, da smo zabili tri gole, je glavna stvar. Vedno je lepo, ko lahko prideš s klopi in pokažeš, česa si sposoben," je bil zadovoljen Walcott. "Da sem opravil prvi nastop v tekmi takega profila mi res veliko pomeni, ker sem dolgo čakal na nekaj takega."

Walcotta seveda ni bilo v zadnji angleški ekipi na velikem tekmovanju, leta 2010 v Južni Afriki, kar je bilo, kot je kasneje priznal, eno največjih razočaranj v njegovi kratki karieri, svoj premierni nastop pa je torej začinil z golom in podajo, s katero je Angliji pred zadnjo tekmo skupine proti Ukrajini na stežaj odprl vrata četrtfinala, kamor jih vodi že remi.

"Zadovoljen sem z zaključkom akcije in s tem, da smo prišli do treh točk, ampak precej smo razočarani zaradi tega, ker smo dobili dva gola na začetku drugega polčasa. Mislim, da smo se dobro vrnili, držali skupaj in pokazal se je naš moštveni duh. Ko smo zaostali, smo še vedno verjeli," je dejal strelec zmagovitega gola Welbeck.

Posebna pohvala za kapetana

Selektor Hodgson je za konec posebno pohvalo prihranil tudi za kapetana Stevena Gerrarda. Ikona Liverpoola, ki ga je pred turnirjem Hodgson izbral za svojo desno roko na igrišču, je podal za vodilni gol Carrolla, med podajalci pa je bil že na prvi tekmi proti Franciji, ko je s prostega strela našel glavo Joleona Lescotta.

"Steven je fantastičen vse odkar je dobil to službo (kapetana, op. a.). Moja prva misel je bila, da ga kontaktiram in od takrat naprej ni storil niti ene napake kot kapetan, kot oseba ali kot igralec. Igra tako, kot kapetan mora, kot eden najboljših igralcev na turnirju," je dejal Hodgson in še šaljivo pristavil: "Proti Ukrajini lahko igralec kot je Rooney napravi veliko razliko in z veseljem ga bom sprejel nazaj. Če bi ga pustil na klopi, bi bil lahko v slačilnici 'cel hudič'!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.