Šport
8 ogledov

Hodgson od bedaka do junaka

Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester EPA
Po zmagi nad neugodnimi Švedi so angleški mediji povsem spremenili odnos do selektorja Roya Hodgsona. Še en pokazatelj, kako hitro se ti življenje lahko spremeni, če si nogometni trener.

Roy Hodgson je bil s strani angleške sedme sile pred Eurom 2012 označen kot vse prej kot primeren človek za vodenje Gordie Albiona. Šale na njegov račun so bile vsakodnevno prisotne v otoškem tisku. Njegova klubska kariera, ki naj bi pokazala, da je primeren le za manjše klube in da ni sposoben prenesti pritiska velike scene, naj bi bila glavni razlog za neprimernost njegovega imenovanja s strani angleške nogometne zveze (FA). Mediji so šli tudi na bolj oseben nivo, kot to na Otoku radi počnejo, norčevali so se iz njegovega jecljanja in nastopov na novinarskih konferencah. Vse skupaj je bilo še za odtenek bolj žaljivo, ker je bil favorit za prevzem njegove sedanje službe Harry Redknapp, ljubljenec angleške novinarske armade.

A to se je po petkovi zmagi nad Švedsko, ki je Angleži na tekmovalni tekmi niso premagali že skoraj 70 let, zelo hitro spremenilo.

"Selektorjeve pametne odločitve pred in med tekmo so pomenile, da je njegovo vodenje pripeljalo do izjemno pomembne zmage, ki se je sredi drugega polčasa že izmikala," je zapisal najbolj bran nogometni komentator slovitega BBC-ja, Phil McNulty. "Hodgsona bomo sodili po učinku, ki ga bodo imele njegove pomembnejše odločitve. In tako v taktični pripravi na tekmo, kot med njo, ko je njegov koncept začel razpadati in je bil prisiljen odreagirati, mu je težko karkoli očitati."

Ostaja skromen

Sam selektor je po tekmi ostal skromen. Ko ga je novinarka vprašala, če je že kdaj naredil boljšo menjavo kot tokrat, ko je Jamesa Milnerja zamenjal s Theom Walcottom, je ostal povsem realen. Kot veste, je Walcott po vstopu na igrišče dosegel en zadetek in podal pri drugem. "S to odločitvijo sem zadovoljen. A saj veste kako je z menjavami, včasih se ti posrečijo, včasih pa se sprašuješ, zakaj si jih sploh naredil. Vedno potrebuješ nekaj sreče," je mirno odgovoril Hodgson.

Povedal je tudi, da bo Wayne Rooney definitivno začel tekmo z Ukrajinci v torek. "Če si napadalec in igraš zato, ker je Wayne kaznovan, mislim da pričakuješ, da se bo neglede na vse, ko bo spet na voljo, vrnil v prvo postavo namesto tebe," je brez slepomišenja vrnitev Rooneya v udarno enajsterico napovedal Hodgson.

Komentarjev 1
  • grega.prebil 01:09 17.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **