Šport
13 ogledov

Hodgson: "Rooney je lahko naš Pelé"

Hodgson Gerrard Rooney Ukrajina Anglija Doneck Euro 2012 EPA
Angleški selektor Roy Hodgson pred torkovo odločilno tekmo v skupini D, kjer se bo Anglija za nastop v četrtfinalu evropskega prvenstva pomerila z domačinko Ukrajino, meni, da bi povratnik Wayne Rooney v dresu z državnim grbom lahko imel tak vpliv, kot ga je imel nekoč mitski Brazilec Pelé.

"Če pogledate nazaj skozi leta, če vzamete na primer Peléja – on je bil sposoben najboljše tekme odigrati takrat, ko je bilo zares potrebno in ko je pomagal Braziliji osvojiti naslove svetovnih prvakov. Upajmo, da lahko Wayne Rooney to začne početi za nas in potem, če zmagamo, kdo ve? Če lahko Wayne prikaže svoje najboljše predstave, nam lahko pomaga priti še dlje," je pred torkovo večerno tekmo v Donecku proti Ukrajini optimističen angleški selektor Roy Hodgson.

Sogostiteljica prvenstva je zadnja ekipa, ki stoji med Hodgsonovimi "tremi levi" in uvrstitvijo v četrtfinale, kamor jih pelje že neodločen rezultat, po zmagi nad Švedsko pa ni izključeno niti prvo mesto v skupini D, kar bo odvisno od rezultata Francije, ki bo v Kijevu igrala proti že izpadlim Skandinavcem.

Wayne Rooney se po dveh tekmah suspenza zagotovo vrača v prvo postavo Angležev, kjer naj bi ga Hodgson postavil ob bok klubskemu soigralcu Dannyju Welbecku. Rooney kljub vsemu ni osvojil treh naslovov svetovnega prvaka, kot denimo Pelé, gola na velikem tekmovanju pa ni zabil že od leta 2004, ko je dva gola v skupinskem delu zabil Hrvatom (4:2).

"Vsi vedo, kakšen igralec je Wayne Rooney. Zaradi njega smo nevarnejši v napadu. Je igralec svetovnega kova in v očeh mu vidim, da komaj čaka, da pride na igrišče in se dokaže. Lahko bi, upajmo, naredil razliko," dodaja Hodgson. Rooneyja kot "belega Peléja" v eni izmed pesmi opisujejo navijači njegovega Manchester Uniteda.

Blanc: "Nič ni slabšega kot to, da ne igraš"

Francoski selektor Laurent Blanc se je pred obračunom s Švedi na olimpijskem stadionu zavzel, da ne bo posnemal pristopa Angležev s prve tekme v skupini, ko so Hodgsonovi varovanci zgolj čakali na svoji polovici in na koncu izvlekli remi proti veliko bolj pozitivnim Francozom. Sloga, tako Blanc, galski petelini ne bodo menjali.

"Angleži so nas samo čakali, da jih napademo. Ampak nič ni slabšega, kot da ti ne uspe izpolniti ciljev zaradi tega, ker ne igraš," je Blanc dejal na novinarski konferenci. "Če želimo rezultat proti Švedski, potem moramo igrati nogomet. Preden začnemo razmišljati o tem, da bi zabili veliko golov in izboljšali svojo gol razliko, moramo najprej zagotoviti, da bomo tekmo dobili."

EP v nogometu, skupina D, 3. krog:

Ob 20.45:
Anglija – Ukrajina (Doneck)
Švedska – Francija (Kijev)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.