Šport
22 ogledov

Hodgson vrača Capellu: "To so poceni obtožbe"

anglija ukrajina rooney hodgson EPA
Roy Hodgson se je odzval na očitke, ki jih je bivši selektor angleške reprezentance usmeril proti prvemu zvezdniku Anglije Waynu Rooneyju.

Fabio Capello je pred dnevi v pogovoru za italijansko radijsko postajo dejal, da Wayne Rooney sploh ne razume angleško (bolj naj bi razumel škotsko narečje, ki ga govori sir Alex Ferguson) in da za svojo državo nikoli ne igra tako, kot igra za svoj klub Manchester United. Po njegovem mnenju se Wayne Rooney tudi na letošnjem Euru ni odrezal najbolje.

Na očitke je že odgovoril sedanji angleški selektor Roy Hodgson. "Ne vem, kakšen odnos sta imela Rooney in Capello, ko je bil slednji še selektor, a mislim, da se ni primerno norčevati iz igralca, ki je imel ogromno željo po dobrih predstavah. To so poceni obtožbe," je Rooneyja branil Hodgson.

"Na treningih se je še posebej trudil, da bi nadoknadil primanjkljaj zaradi dveh izpuščenih tekem. Res je sicer, da je bil eden od igralcev, ki so na četrtfinalni tekmi proti Italiji igrali pod svojimi sposobnostmi, a igralci niso roboti. Če bi vsi vedno igrali tako, kot znajo, potem ne bi potrebovali trenerjev," je na to temo še dodal Hodgson.

Glede (ponovnega) izpada po enajstmetrovkah pa je Roy povedal: "V prvem polčasu smo nekaj časa še držali niti igre v svojih rokah, a bolj ko se je tekma bližala koncu, težje smo tekli in imeli kontrolo. Nogometaši so držali koncentracijo do zadnjega, ničesar jim ne gre zameriti. Mislim, da so bile enajstmetrovke največ, kar smo lahko dosegli na tej tekmi," je zaključil Hodgson.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.