Šport
13 ogledov

The Sun se posmehuje Hodgsonu

Hodgson The Sun govorna napaka tabloid naslovnica selektor Anglija The Sun
Angleški mediji so že kar od prvega dne pikri do novega selektorja reprezentance Roya Hodgsona. Bolje rečeno, medij - tabloid The Sun se je namreč na svoji naslovnici norčeval iz Hodgsonove govorne napake, kar so pri angleški nogometni zvezi (FA) v sredo že označili za "nespoštljivo".

"WOY GETS ENGLAND JOB" (Woy dobil službo pri Angliji) in "BWING ON THE EUWOS", we'll see you in Ukwaine against Fwance" (Pwipwavljeni na Euwo, vidimo se v Ukwajini in Fwanciji) sta se glasila naslova v angleškem tabloidu The Sun, ki je na ta način "pozdravil" Roya Hodgsona, od torka dalje novega angleškega selektorja, ki je nasledil italijanskega strokovnjaka Fabia Capella.

Hodgson je lahko že v sredo zjutraj, ko je prvič kot selektor v roke vzel nekaj izvodov lokalnih časopisov, videl, v kakšno godljo se je podal. Nepopustljivi in mestoma tudi žaljivi mediji na Otoku so raztrgali že marsikaterega selektorja, manj kot mesec priprav na prihajajoči Euro 2012 pa njegove naloge ne bo niti malo olajšal. The Sun se je na svoji naslovnici norčeval iz njegove govorne napake, saj ima Hodgson težave z izgovarjanjem črke r, zato ga namesto Roy kličejo tudi "Woy".

"Veseli smo zaradi odziva medijev na Royev prihod, toda razočarani nad naslovom v The Sunu, ki ga imamo za pomanjkanje dobrega okusa in nespoštljivega," je v sredo sporočil predsednik FA David Bernstein. Pri FA so še dodali, da se kljub mnogim pritožbam ne nameravajo pritožiti pri za to pristojnih službah. "Časopisu smo jasno sporočili, da je njihova naslovnica nesprejemljiva," so še dodali pri FA.

The Sun se je v preteklosti "izkazal" že v primeru selektorja Grahama Taylorja, ki je postal znan kot "turnip" (repa), Steve McClaren pa "wally with the brolly" (neumnež z 'marelo').

Srednja šola v Južni Afriki zaslovela v trenutku

Hillview High School v Pretorii se lahko od torka naprej pohvali s tem, da je novi angleški selektor svojo trenersko kariero začel prav na njihovem dvorišču. Hodgson je bil tam namreč honorarno zaposlen kot učitelj športne vzgoje, ko je med letoma 1973 in 1974 odšel igrat na jug črne celine, pa je tam še treniral šolske nogometne ekipe.

"Še vedno smo zelo dobra nogometna šola, tukaj ne igramo ragbija," je za Reuters dejal ravnatelj JM Hepburn. V Pretorii je sicer bolj priljubljen ragbi, medtem ko se njegovi nekdanji varovanci spominjajo, kako je vodil njihovo U-13 moštvo Northern Transvaal na državnem prvenstvu v Durbanu leta 1974.

"Bil sem še premlad, da bi opazil kaj, kar bi lahko nakazalo, da bo nekega dne postal selektor Anglije," se spominja njegov mladi napadalec Noel Cousins. "Ampak moral je biti dober, saj smo osvojili turnir, kar se v naši provinci ni zgodilo že leta."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.