Šport
36 ogledov

Hofer: Govoril sem o sistemu

Walter Hofer EPA
Direktor tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih je dopolnil svoje videnje uspehov Domna Prevca.

V preteklih dneh je Walter Hofer z izjavo za švicarski Tagesanzeiger razburkal slovensko javnost, ko je v imenu svoje organizacije dejal, da "kot FIS niso najbolj navdušeni nad prevlado najstnika v skakalnem športu.

Avstrijec je v pogovoru za Sportal s presežniki dopolnil svoje mnenje o Domnu Prevcu in vse skupaj začinil še z nekaj komplimenti na račun slovenskega skakanja.

"Govoril sem o sistemu. Ta poskuša pripeljati skakalca do vrhunske mednarodne ravni leto ali dve kasneje kot v preteklosti," je Hofer dejal za Sportal. "Pred leti smo uvedli spodnjo mejo 16 let, ko lahko skakalec ali skakalka sploh nastopi v svetovnem pokalu. Ko prestopiš to mejo, si lahko na najvišji ravni. Pri skokih je zelo pomemben fizični razvoj posameznika. To nima opravka z imeni, ampak s sistemom. Naš cilj je, kot sem že omenil, da skakalca čim dlje zadržimo v skakalnem svetu in da je konkurenčen tudi v zrelejših letih," je pojasnil Hofer.

"Rad sem v Sloveniji"

Oster odziv na njegove izjave za švičarski medij je Avstrijec pokomentiral takole: "Kot ste verjetno že opazili v Sloveniji, skoki vzbudijo čustva. Od tega skoki živijo. Potrebujemo čustva, vzdušje. Naši navijači so veliki navdušenci nad skoki. Naš šport je spektakularen in sproži prava čustva. Ponosni smo lahko na to, da naš šport ob skakalnice privablja toliko ljudi, ki se veselijo dobrih skokov tudi tekmovalcev iz drugih držav. Vsi na primer glasno navijajo, ko skače​ Kasai, prav tako za Domna ... Oni privabljajo gledalce."

Hofer, ki je v pogovoru nanizal še nekaj lepih besed o nekdanjem tesnem sodelavcu Miranu Tepešu, zelo ceni slovensko skakanje kot enega nosilcev celotne panoge. 

"Skoki brez Slovenije ne morejo obstajati. To je ena od zapuščin našega športa. Korenine skakanja so tudi pri vas. Rad sem v Sloveniji, ker imam občutek, da vsi poznajo skoke. Vidiš navdušenost. Podobno je na Poljskem, a ni enako, podobno v Willingenu, a drugačno, podobno v Oslu, a spet ni enako ...

Komentarjev 2
  • Harrison 07:09 24.december 2016.

    Imate nas za drugorazredni narod. In to vas boli, da vas žgejo eni zahojeni Slovenci. Da vas ni sram. Vi, ki ste tako polni samega sebe in svoje natalitete, da ne premorete dejstva, da ste v tem športu samo povprečni, ...prikaži več kljub vsej svoji bogatiji in hohštaplerski naravi. Biti športnik in dober skakalec niso samo rezultati, treba je imeti srce in dušo.

  • matermila 07:01 24.december 2016.

    Hofer,ne seri.