Šport
19 ogledov

Höfl-Riescheva v novinarske vode

Höfl Riesch superkombinacija olimpijske igre Soči 2014 slalom zastava EPA
Trikratna olimpijska prvakinja v alpskem smučanju Maria Höfl-Riesch se je podala v novinarske vode. V prihajajoči sezoni bo Nemka strokovna komentatorka nemške televizijske postaje ARD.

Nemška šampionka Maria Höfl-Riesch je tekmovalno kariero zaključila pred šestimi meseci. "Nekako vse skupaj že malo poznam, a se moram še veliko naučiti. Vsekakor bo zanimivo gledati tekme z druge perspektive in jih komentirati za gledalce," je ob tem dejala 29-letna Nemka, ki bi naj pred televizijskimi prenosi tekem tekmovalne proge prevozila tudi s kamero na čeladi.

"Maria Höfl-Riesch bo naša komentatorka tako na ženskih kot tudi na moških tekmah. Je naša edina strokovna komentatorka za alpsko smučanje," pa je povedal športni koordinator televizije ARD Axel Balkausky. Kako dolgo bo Höfl-Riescheva sodelovala z ARD, zaenkrat ni znano.

Nasledila bo Wasmeierja

Nemka bo na tem mestu nasledila dvakratnega olimpijskega prvaka Markusa Wasmeierja, ki je bil za ARD v svetovnem pokalu alpskega smučanja, na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih dejaven 20 let. Höfl-Riescheva bo poročala tudi z letošnjega februarskega SP v ZDA, prvi nastop za TV pa jo čaka na tekmah med 19. in 21. decembrom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.