Šport
18 ogledov

Hokejisti na Trgu republike

Ice Fest Olimpija
1/24
Saša Despot
Ekipa HDD Telemach Olimpija bo, med 14. in 18. decembrom, v okviru Pivovarna Union Ice Festa, na Trgu Republike odigrala dve tekmi lige Ebel in eno tekmo državnega prvenstva.

Zmaji se bodo najprej 14. decembra na trgu republike pomerili s Sapo Fehervar, dva dni kasneje pa bodo prav tako v ligi Ebel pomerili moči s celovškim KAC. Tokratni Ice Fest se bo zaključil 18. decembra, ko bo na sporedu derbi domačega prvenstva, v Ljubljani pa bodo gostovali jeseniški hokejisti. Ob koncu, preden bodo podrli montažno drsališče, pa bo nato januarja še tekma s Salzburžani, v ljubljanskem klubu pa se dogovarjajo še z Bolzanom za tekmo 28. decembra.

"Hitro smo se dogovorili. Že deset ali dvajset let sodelujemo pri velikih drsalnih dogodkih. Želimo nadgraditi praznični decembrski čas še s podaljšanjem dogajanja v januar in želimo ponuditi vsem, da so del tega. Tako tisti, ki bi radi uživali v hokeju, kot tisti, ki bi se radi sami preizkusili na ledu ali naredili prve korake," je o izvedbenem delu projekta povedal Luka Klasinc, nekdanji umetnostni drsalec in olimpijec, ki ima s svojim podjetjem Lucky Luka veliko izkušenj pri postavljanju začasnih drsališč po Sloveniji in na tujem. Poudaril je, da pomen tega dogodka presega zgolj hokejske tekme, saj bo drsališče ponujalo možnost udejstvovanja prav vsem,

Ob pravem času

Po tekmovalni plati se zdi, da je ledeni festival prišel ob pravem času. Telemach Olimpija se po skromnem začetku sezone počasi prebuja, začela je nizati zmage in v zadnjih krogih vse bolj prepričuje s svojo igro. "Seveda bi bilo malo preveč evforično, če bi zdaj napovedovali zmage kar po vrsti. Gremo po posameznih tekmah in želimo si, da bi čim bolje izkoristili ta dogodek na prostem," pravi predsednik kluba Marko Popovič.

"Gre za ogromen dogodek, ne samo za hokejiste, ampak za celo mesto. To je še korak naprej od Bežigrada, vsi pa ga že nestrpno pričakujemo. Potrudili se bomo, da točke ostanejo doma," je kapetan zeleno-belih Aleš Mušič strnil pričakovanja pred igranjem na prostem. Poseben mik bo tokratnemu izzivu dajal še obračun z Jeseničani; čeprav v zadnjih sezonah po številnih težavah gorenjskega hokeja nima več nekdanjega mika, pa derbi le ostaja derbi, meni Mušič: "Tudi Jesenice rastejo, to bo zelo dobro tako za nas kot gledalce. Pričakujem pa seveda našo zmago." Direktor kluba Matjaž Sekelj je že namignil, da bodo zmaji na tej tekmi - čeprav v DP običajno nastopajo z drugo ekipo - v polni zasedbi kot za ligo Ebel.

Kako do vstopnic?

Nakup paketnih vstopnic bo od 4. do 6. decembra možen le na Eventimovi spletni strani, od takrat dalje pa do 10. decembra pa bo nakup vstopnic možen na vseh Eventimovih prodajalnih mestih. Od 11. decembra dalje bodo preostale vstopnice (paketi vstopnic in posamezne vstopnice) na voljo v redni prodaji. 

Ob nakupu paketa vstopnic v predprodaji bo potrebno odšteti 39 evrov za stojišče in 49 za sedišče. V redni prodaji bo cena paketa vstopnic za stojišče 44 €, za sedišče pa 55 €. Prav tako bodo v redni prodaji na voljo tudi vstopnice za posamezno tekmo. Cena posamezne vstopnice za stojišče bo znašala 16 €, za sedišče pa 20 €.

Na voljo bo sicer najverjetneje le 3000 kart, od tega okoli 700 za sedišče. Na montažnih tribunah bo prostora za 4500 gledalcev, od tega jih bo imelo 1100 sedeže.

Komentarjev 1
  • KOJAK 18:04 02.december 2014.

    Poleti je Joc Pečečnik, glede še enega spektakla in Seklja rekel naslednje: To lahko v Ljubljani počnejo samo izbrani klubi, ki jih vodijo barabini, kot je Matjaž Sekelj. Naj povem, da sem dal HK Olimpija štadion zastonj, ko so odšli ...prikaži več in prejeli denar, pa niso poravnali elektrike, ampak sem jo moral jaz. Lahko jih je sram, da verjamejo takšnemu prevarantu, kot je Sekelj.