Šport
25 ogledov

Hokejisti na vrhu

Durs Žurnal24 main
Dolgovi. Zaradi neplačanih davčnih obveznosti imajo največ težav pri ljubljanskih klubih.

Kriza v zadnjih letih in negospodarno ravnanje sta prizadela tudi precej slovenskih športnih klubov in društev. Največji dolžniki državi so hokejski klubi.

Pri HDD Olimpiji so tako davčni upravi še vedno dolžni od 500 tisoč do milijona evrov, z od sto tisoč do 300 tisoč jim sledi HK Jesenice, med petnajsterico najbolj zadolženih pa sta tudi HK Alfa in HD Maribor (od deset tisoč do 30 tisoč evrov).

Med dolžniki so poleg hokejistov tudi nogometaši Olimpije, med deset in 30 tisoč evri pa dolguje tudi Zveza športnih društev Olimpija. Z enakim dolgom med posamezniki izstopa nekdanji nogometni reprezentant Amir Karić, ki je že razglasil osebni stečaj.

Konjević: "Olimpija ima vse obveznosti poravnane"

Nogometni klub Olimpija Ljubljana je v torek na svoji spletni strani objavil izjavo direktorja kluba Sanela Konjevića, ki je zatrdil, da je denar dolžen drug pravni pravni subjekt, zeleno-beli pa da imajo vse obveznosti do države poravnane in delujejo "tekoče in transparentno".

"Glede včerajšnje objave Davčne uprave RS dolžnikov do države, se počutimo dolžne pojasniti sledeče: NK Olimpija, ki ima do države dolg, je drug pravni subjekt, kot ŠD NK Olimpija, ki tekmuje v prvi slovenski nogometni ligi. ŠD NK Olimpija s svojimi povezanimi pravnimi osebami ima vse obveznosti do države poravnane ter posluje tekoče in transparentno. Včerajšnje objave medijev s bile površne in so vrgle slabo luč na naš klub, zato bi prosili, za objavo popravka," je zapisal Konjević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.