Šport
157 ogledov

Hokejisti SŽ Olimpije izgubili ključno tekmo

Sašo Rajsar Profimedia
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 1. kroga turnirja celinskega pokala v Rittnu igrali z domačo zasedbo in izgubili z 1:2 (0:1, 1:0, 0:0; 0:1) po kazenskih strelih.

Pred odhodom na Južnotirolsko so Ljubljančani poudarjali, da jih zanimajo le tri zmage in skupni uspeh na tekmovanju. Le prvo moštvo namreč iz te skupine napreduje v naslednji krog in bo imelo tako možnost preboja na zaključni turnir januarja 2020. Obenem so se zavedali, da bo bržčas že današnji dvoboj odločilen za prvo mesto, saj sta bila tekmeca iz alpske lige favorita v skupni. Pred temi tedni so v alpski zmagali Ljubljančani s 3:2.

Začetek je bil za slovenske prvak slab, saj so domači že v 28. sekundi zadeli v polno. Strelec je bil Ryan Obuchowski, pozneje pa je bilo razmerje moči na ledu precej izenačeno. Ne eni ne drugi ekipi sicer ni uspelo izkoristiti prednosti igralca več, zato pa so gostje pred iztekom druge tretjine izenačili, zadel je Sašo Rajsar (39.).

Zadnja tretjina ni prinesla zadetkov in odločitve, prav tako ne podaljšek in o zmagi na prvem dvoboju v tem tekmovanju za Ljubljančane so odločali kazenski streli. Pri teh pa so bili boljši domači, Žana Usa sta premagala Simon Kostner in Matthew Lane, pri Olimpiji je bil uspešen le Mark Čepon.

V prvi današnji tekmi je madžarski Ferencvaros brez težav s 6:0 (3:0, 2:0, 1:0) premagal špansko ekipo Txuri Urdin San Sebastian.

Prvo mesto vodi naprej, na turnir tretjega kroga. Ta bo na sporedu med 15. in 17. novembrom, zmagovalec iz Rittna se bo pridružil skupini v Vojensu, kjer so že domači klub, britanski Nottingham in francoski Amiens.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v soboto ob 16. uri proti Ferencvarosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.