Šport
31 ogledov

Hokejisti zanikajo vpletenost

Miha Rebolj (na sliki), Gaber Glavič, Aleš Remar, David Slivnik in Anže Terlikar Žurnal24 main
Jeseniški hokejisti, ki naj bi bili vpleteni v napad na trenerja Mika Posmo, so v izjavi za javnost zapisali, da napada ni bilo. Igralci so še dodali, da so vse trditve neresnične.
Kanalec seznanjen
Predsednik jeseniškega kluba Slavko Kanalec je v pogovoru za STA poudaril, da v klubu poteka interna preiskava, tako da novic na to temo ni. Dejal pa je, da pozna vsebino izjave za javnost, ki so jo napisali igralci.
"Seznanjen sem z izjavo. Tudi jaz sem jo prejel. Obrnil sem se na igralce in sem hotel njihovo izjavo in sestanek. To izjavo so mi posredovali, pogovarjati pa se niso hoteli, kar me zelo čudi. Konec koncev imamo predvsem namen in cilj razčistiti in če hočemo to narediti, se moramo pogovarjati," je menil predsednik jeseniškega kluba. "Policija je bila obveščena o dogodku oziroma je bila podana prijava," pa je o zapisu igralcev, da policija o dogodku ni bila obveščena, dodal Kanalec. Podpisnikov izjave je pet, v dogodku pa je po navedbah kluba sodelovalo šest hokejistov. Kanalec pa ni želel govoriti o imenu šestega; po neuradnih podatkih naj bi bil v incident vpleten še Hebar, ki pa ni med podpisniki izjave. O tem, kako se bodo stvari razpletale naprej, je Kanalec dejal: "Težko rečem. Za interne preiskave so potrebni razgovori. Zelo težko je takšen postopek zaključiti, če se nekdo ogradi in se noče pogovarjati. Zato je to težko ali nemogoče napovedati. Fantje se bodo morali odločiti in pristati na to, da se dobimo in pogovarjamo. Treba je razčistiti kup detajlov." Še enkrat pa je poudaril, da napovedane sankcije kluba (suspenz in prekinitev pogodb) ostajajo v veljavi, če bodo ugotovili krivdo igralcev.

Potem ko je v ponedeljek slovensko hokejsko dogajanje močno zaznamovala vest o domnevnem napadu jeseniških hokejistov na trenerja Mika Posmo, so se v torek z izjavo za javnost odzvali igralci, ki naj bi bili vpleteni v incident. Miha Rebolj, Gaber Glavič, Aleš Remar, David Slivnik in Anže Terlikar trdijo, da napada ni bilo.

Pet igralcev v izjavi, medijem jo je poslal Rebolj, sporoča, da so trditve o napadu neresnične. Hokejisti so zapisali, da so "zelo neprijetno presenečeni nad reakcijo javnosti ter vodstvom kluba, ki ima, sodeč po reakcijah, namen ukrepati in sankcionirati igralce, pa čeprav na podlagi neresničnih trditev".

"Podpisani Miha Rebolj, Gaber Glavič, Aleš Remar, David Slivnik in Anže Terlikar, ki smo v nekaterih medijih imenovani kot hokejisti HK Acroni Jesenice, ki naj bi fizično napadli gospoda Mika Posmo, sporočamo, da so takšne trditve neresnične," piše v izjavi za javnost.

"Očitno je, da je v interesu tistim, ki niso prijatelji HK Acroni Jesenice, da naredijo afero tam, kjer je ni, ter da prikrijejo tisto, česar se ne bi smelo prikrivati. V soboto, 3. aprila 2010, smo se podpisani po tem, ko smo izvedeli, da je policija pridržala Aleksandra Petrova zaradi prometne nezgode, odpravili v Rateče z namenom, da zaprosimo gospoda Posmo, naj poskuša zadevo v zvezi s prometno nezgodo Aleksandra Petrova na nek način urediti. Pričakovali smo, da bo gospod Posma korektno in prostovoljno odšel na policijo ter tam po resnici povedal, kaj se je dogajalo s Petrovom in kdo je dejansko kriv za prometno nezgodo. Nihče od nas ni imel nobenih slabih namenov, kaj šele, da smo želeli fizično napasti gospoda Posmo," piše v izjavi.

Hokejisti nadaljujejo, da jih je Posma, ki je bil v lokalu, zavrnil in jih odpravil z značilnim sporočilom z dvignjenim prstom, ko so mu povedali, da bi bilo prav, da pomaga Aleksandru Petrovu.

"Glede na to, da smo videli, da je gospod Posma v vinjenem stanju ter da z njim ni možno opraviti normalnega pogovora, smo se iz Rateč odpravili domov in pri tem ni bilo prav nobenega incidenta niti fizičnega napada na kogar koli," pravijo hokejisti, ki so dodali, da nihče ni iskal niti zdravniške pomoči niti pomoči policije. "Zakaj je potrebno dvigovati prah okrog nečesa, kar se ni zgodilo in pri tem vpletati nas kot športnike in hokejiste kluba, nam ni jasno. Možno pa je, da želi nekdo škodovati ne le nam, temveč tudi klubu in pri tem vidi samo svoj lastni interes," so še zapisali igralci in zaključili, da si tega ne morejo dovoliti in da pričakujejo opravičilo kluba kot tudi tistih, ki so njihova imena kot imena "napadalcev" na gospoda Posmo sporočili v javnost.

Po neuradnih podatkih – v jeseniškem klubu o imenih še ne govorijo – naj bi bil v incident vpleten tudi Andrej Hebar, ki pa ni med podpisniki izjave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.