Šport
19 ogledov

Hokejske legende bodo gostovale tudi v Podmežakli

dobrodelna tekma legende slovenskega hokeja Olimpija Jesenice Tivoli Jakec in ča Saša Despot
Na ledene ploskve dvorane Podmežakla se vračajo hokejske legende Jesenic in Olimpije, ki se bodo 15. aprila ob 18. uri pomerile na povratni dobrodelni tekmi.

Nedaven dobrodelni derbi hokejskih legend Jesenic in Olimpije so pospremili pozitivni odzivi hokejskih navdušencev in drugih obiskovalcev, ki so v Halo Tivoli prišli zaradi dobrodelne narave dogodka ali zgolj iz radovednosti in zanimivega zabavnega programa. Fundacija Jakec in čarobna lučka, ustanova za pomoč otrokom s cerebralno paralizo, zato v sodelovanju s hokejisti, Hokejsko zvezo Slovenije (HZS) in Občino Jesenice vabi na povratno dobrodelno tekmo, so sporočili s HZS.

Večji del izkupička dobrodelnega hokejskega derbija bo tokrat namenjen mali Tii z Jesenic. Deklica se je rodila z gensko napako, brezposelni starši pa sami ne zmorejo najti pomoči in ji zagotoviti terapij, s katerimi bi lahko v svojem razvoju čim bolj napredovala. Fundacija Jakec in čarobna lučka zbrana sredstva sicer namenja tudi terapijam malega Jakca s cerebralno paralizo, nakupu terapevtskih naprav in izobraževanju terapevtov.

Športno dogajanje bosta spremljala voditelj Jure Mastnak ter navijačice Ice Ladies, Teater Ponorelii, člani Drsalnega kluba Jesenice, Hišni ansambel Avsenik, Folklorna skupina Juliana in igralski ansambel Gledališča Toneta Čufarja Jesenice.

Dogodek bodo organizatorji zaključili s častnim sprejemom jeseniških olimpijcev in slovenske hokejske reprezentance, ki bo le nekaj ur po sprejemu odpotovala na svetovno prvenstvo v Južno Korejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.