Šport
6 ogledov

Hokejski derbiji z Vugrincem

Kot obrambno eden bolj izpostavljenih igralcev se je moral Dominiković večkrat s Žurnal24 main
Morda v hrvaški rokometni reprezentanci, ki poplavlja vse pred sabo, koga pogrešate? Namigujemo na Davorja Dominikovića, specialista za obrambo in prijatelja Renata Vugrinca.
 

Preberite še ...

Backovič: Francozi imajo recept za Hrvaško
Intervju: Lino Červar
Intervju: Veselin Vujović

Davor Dominiković ni prvi zvezdnik, je pa doktor obrambe, s katero se kljub genialnosti Ivana Balića zmaguje tekme. Dominiković je kariero začel v Metkoviću , nato se je preselil v Zagreb . Nastopal je tudi za Barcelono , s katero je bil leta 2005 zmagovalec Lige prvakov. V zadnjih sezonah nosi vijolični dres Portlanda San Antonia , kjer je Renato Vugrinec njegov dober prijatelj. Za zurnal24.si je v zvezi z njim izdal nekaj zabavnih podrobnosti. Lanski september mu bo ostal v grenkem spominu, saj si je strgal prednjo križno vez. Vendar se veliki borec ni predal. Za svoje soigralce zdaj stiska pesti za mikrofonom.

Komaj čaka, da znova obleče dres Portlanda. © EPA

 
Kako ste se znašli v novi vlogi strokovnega komentatorja?
Z domačimi tekmovanji res nimam sreče. Izpustil sem že EP leta 2000. Imam veliko dela in to me rešuje. Brez tega bi umrl na tribunah. Čeprav sem bil že na toliko velikih tekmovanjih, si nisem predstavljal, kakšen sistem stoji za televizijsko produkcijo. Vsak točno ve, kaj dela. Vendar pa po končani karieri tega ne bom počel. Je preveč zahtevno. Vseskozi je treba nekam teči, več kot na igrišču!

Kaj pravite na nastope soigralcev?
Na začetku po tisti tekmi s Korejo so bili vsi malce skeptični, vendar pa se je nato skozi turnir pokazalo, da smo igrali proti odlični ekipi. Naša samozavest je rasla in rasla, eden od vrhuncev je bila prva tekma s Francijo, kjer smo galske peteline pustili na 19 zadetkih.

 

Slovenci smo mu usojeni

Očitno Davor Dominiković res ne more brez Slovencev oziroma naših ekip. Njegov Portland se je v sezoni 2006/07 v Ligi prvakov srečal s pokojnim Gold Clubom, v letošnji pa s koprskim Cimosom, a Dominikovića tedaj že ni bilo v ekipi.

Vam je žal, da Slovenije ni na SP?
Iskreno rečeno da. Menim, da bi bilo to še dodatna zanimivost za gledalce, gotovo bi bila dvorana polna. Slovenijo sem gledal na prijateljski tekmi s Hrvaško na začetku januarja. Od standardih igralcev sta igrala le Uroš Zorman in Luka Žvižej. Dobro poznam tudi Nenada Bilbijo. Ostali so bili igralci iz slovenskih klubov, kar dokazuje, da imate kakovostno ligo, kar je gotovo pozitivno tudi za reprezentanco. Sicer pa menim, da morate najti pravega selektorja in mu dati čas, ne pa ga menjati po prvem neuspehu.

Kdaj vas bomo znova videli na igrišču?

Zdravniki pravijo, da še v tej sezoni. Od poškodbe so minili trije meseci in pol. Zdravniki so zadovoljni, jaz prav tako. Pred tremi tedni sem začel teči. Veselim se misli, da bom kmalu spet zaigral. Takoj po SP se vračam v Španijo k Renatu Vugrincu in ostalim soigralcem, ki se jim bom priključil na treningu.

 
 

Da, res mi je žal, da se s sosedi ne moremo dogovoriti. Mislim, da smo potrebni drugi drugim.

Davor Dominiković o sosedskih sporih

 
Kako ste zadovoljni z rezultatskim stanjem Portlanda?
Glede na številne težave s poškodbami, ki smo jih imeli, je kar v redu. V španskem prvenstvu smo tretji, za Ciudad Realom in Barcelono zaostajamo samo za dve točki. Če primerjamo njuni ekipi, ki imata veliko število enakovrednih igralcev, in našo, je to velik uspeh. Bo pa problem to mesto zadržati do konca, saj so tekmeci izjemno močni. V Ligi prvakov smo napredovali v nadaljevanje tekmovanje, s čimer sem tudi zadovoljen.

Vaš odnos z Renatom Vugrincem?

Super! Najini ženi sta odlični prijateljici, najini otroci se prav tako družijo vsak dan. V Barceloni sem bil v odličnih odnosih z Luko Žvižejem in sem še dandanes. Prav tako kot z Dejanom Perićem. O Slovencih le najboljše!

Vugrinec in Dominiković: soigralca, prijatelja in tekmeca pri videoigricah. © EPA

 
Ravno nasprotno, kot je stanje v politiki ...
Da, res mi je žal, da se s sosedi ne moremo dogovoriti. Mislim, da smo potrebni drugi drugim. Konec koncev smo leta 1991 skupaj izstopili iz bivše države. V Evropo se moramo odpraviti preko Slovenije, hodimo k vam na smučanje, vi k nam na morje. Mislim, da se ljudje gledajo lepše, politika pa ima neke svoje stvari. Slovenci so vedno bili in bodo moji prijatelji, verjamem, da tudi jaz njihov.

 
 

Vugi in jaz pa sva imela tudi mestni derbi: New York Islanders proti Rangersom.

Davor Dominiković o videoigrah

 
Kaj počnete člani nekdanje bratske države, združeni daleč od doma v Španiji, v prostem času?
Lani, ko je bil v Portlandu še Ivano Balić, smo veliko igrali hokej na playstationu. Renato in Ratko Nikolić sta igrala z Rusijo, jaz in Ivano pa s Finsko. Bilo je zelo napeto, enkrat je zmagala ena dvojica, drugič druga. Vugi in jaz pa sva imela tudi mestni derbi: New York Islanders proti Rangersom. Moram priznati, da je bil Vugi veliko boljši, zadnjo tekma pa se dobil jaz. (smeh) Renato me je kasneje presenetil z darilom iz New Yorka, saj mi je kupil dres od Jaromirja Jagra. Ta dres ima v omari posebno mesto in ga nosim le, ko je lepo vreme.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.