Šport
26 ogledov

Hokejsko SP: Tivoli dvakrat cenejši od Stožic

Košarka v dvorani Stožice Žurnal24 main
Potem ko je Mednarodna hokejska zveza (IIHF) dolgo odlašala z dovoljenjem za izvedbo svetovnega prvenstva divizije I v Ljubljani v dvorani Stožice, bodo zdaj lahko tekmovanje, ki bo na sporedu aprila 2012, vendarle pripravili v novem športnem objektu v prestolnici, so danes sporočili iz Hokejske zveze Slovenije.

Vseeno pa še ni zanesljivo, da bo prvenstvo divizije I tudi zares doživelo izvedbo v dvorani Stožice. Zaradi zapletov pri pridobivanju marketinških pravic za SP je namreč v igri še vedno tudi preizkušeno, a resda tudi precej zastarelo prizorišče, dvorana Tivoli. Na Hokejski zvezi Slovenije so pojasnili, da bi bili stroški prvenstva v Stožicah dvakrat višji, kot če bi tekmovanje potekalo v Tivoliju, zato bo treba na dokončno odločitev še počakati.

IIHF je drugoligaško prvenstvo Sloveniji oziroma Ljubljani dodelila maja na kongresu v Bratislavi. Prvenstvo divizije Ia bo na sporedu med 15. in 21. aprilom 2012, v konkurenci Avstrije, Ukrajine, Japonske, Velike Britanije in Madžarske pa bosta med elito, iz katere je slovenska reprezentanca letos izpadla, vodili prvi dve mesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.