Šport
20 ogledov

Holyfield znova na vrhu sveta

Evander Holyfield je še vedno lačen novih zmag. (Foto: Reuters)
1/21
Žurnal24 main
Legendarni boksar Evander Holyfield je v noči na nedeljo v Las Vegasu znova osvojil naslov svetovnega prvaka, tokrat po verziji WBF. V osmi rundi je s knock-downom premagal Fransa Botho.

Sedeminštirideset letni boksar Evander Holyfield (43 zmag, od tega 28 s KO, 10 porazov, 2 neodločena izida) je v noči na nedeljo v Las Vegasu znova osvojil naslov svetovnega prvaka, tokrat po verziji WBF. V osmi rundi je s knock-downom premagal šest let mlajšega Južnoafričana Fransa Botho (47 zmag, 5 porazov, 3 neodločeni).

Holyfield je znova blestel v stari luči. Dvoboj pred približno 2200 gledalci v dvorani Thomas and Mack Center v Las Vegasu se je končal s tehničnim nokavtom, saj je Botha po prejetem desnem aperkatu in knock downu še uspel vstati, preden je sodnik preštel do deset, a ga je Holyfield že takoj v naslednjem napadu stisnil v kot in sodnik Russell Mora je dvoboj v zadnji minuti osme runde predčasno prekinil.

Holyfield je bil v slabšem položaju od nasprotnika le v drugi rundi, ko ga je Botha uspel zamajati, od takrat pa so se napadi na Južnoafričana vrstil eden za drugim. Za Holyfielda je bila to prva borba v Las Vegasu po letu 2003, ko je v Mandalay Bayu izgubil proti Jamesu Toneyju.

Botha in Holyfield bi se morala že februarja pomeriti v Ugandi, a je bila borba odpovedana, saj promotorju ni uspelo zagotoviti predujma. Holyfield ni boksal od decembra 2008, ko je v Zürichu izgubil naslov svetovnega prvaka po verziji WBA proti Rusu Nikolaju Valujevu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.