Šport
23 ogledov

Holyfield: "Znova želim vse naslove"

Evander Holyfield je še vedno lačen novih zmag. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ameriški boksar v super težki kategoriji Evander Holyfield bo 5. novembra v Detroitu branil naslov svetovnega prvaka po verziji WBF proti Shermanu "The Tanku" Williamsu iz Bahamov.
Izkupiček Holyfielda v 55 borbah:
43 zmag (28 predčasno)
10 porazov
2 neodločena izida

Kljub temu, da legendarni Evander Holyfield šteje že 47 let in jih bo na dan borbe proti Shermanu "The Tanku“ Williamsu iz Bahamov štele še leto več je prepričan o svojem uspehu. "Vsakič, ko sem nekaj dosegel v življenju so me ljudje od tega odvračali. Tako je tudi tokrat. Čeprav bom oktobra dopolnil 48 let in čeprav mi ljudje govorijo, da sem prestar, jaz vem, da lahko, ker skrbim za svoje telo in svoje zdravje,“ je na promociji borbe v sloviti Joe Louis Areni v Detroitu, kjer tudi bo sama borba, dejal Holyfield ter nato po ovinkih znova izzval brata Kličko: "Pozivam vse, ki dvomijo v mene, da pridejo na borbo in me pogledajo. V tej borbi bom zmagal in ne samo v tej. Znova želim vse naslove. Znova želim združiti naslov po vseh verzijah.

Holyfield bo proti Shermanu sicer branil naslov svetovnega prvaka po verziji WBF, ki pa v svetu boksa še zdaleč nima take veljave, kot naslovi po verzijah WBO, WBA, IBF in WBC. "Dedek“ Holyfield si je naslov zagotovil v dvoboju proti Južnoafričanu Francoisu Bothi, ki ga je knock-outiral v osmi rundi v Las Vegasu. Pred tem pa je vpisal dva poraza proti Rusoma Nikolaju Valujevu in Sultanu Ibragimovu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.