Šport
18 ogledov

Hrabri Kavčič raztegnil Noleta na dve uri

Blaž Kavčič
1/13
EPA
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se s hrabro predstavo in porazom proti prvemu nosilcu Novaku Đokoviću poslavlja od letošnjega Roland Garrosa. Kavčič, ki si je za svojo predstavo prislužil kar nekaj ovacij na igrišču Suzanne Lenglen, je proti številki ena svetovnega tenisa klonil po dveh urah in 14 minutah igre s 3:0 v nizih.

Novak Đoković je obračun proti Blažu Kavčiču začel brezhibno in najboljšemu slovenskemu teniškemu igralcu v prvem nizu ni dovolil niti igre. Kavčiču je odzvel vse tri začetne udarce in Slovenca "pretegnil" z nekaj izvrstnimi skrajšanimi žogami za mrežo. Pri rezultatu 0:3 je imel Kavčič lepo priložnost za prvo igro, a je po vodstvu s 40:30 naredil dve nevsiljeni napaki. Ostale izide najdete TUKAJLE.

Đoković je dobil podaljšano četrto igro in prvi niz zaključil še s tretjim odvzetim servisom. Kavčič je do tedaj osvojil vsega osem točk. V drugem nizu je Đoković dobil prvo igro na svoj servis, Kavčič pa je nato osvojil prvo točko in izenačil na 1:1. Občinstvo na igrišču Suzanne Lenglen, drugem največjem v Roland Garrosu, ga je nagradilo z bučnim aplavzom, Kavčič pa se jim je zahvalil z dvignjenim palcem.

Še večji met je Kavčiču uspel v naslednji igri, kjer je Đokoviću odvzel servis in prvič na tekmi povedel z 2:1. Z izjemno požrtvovalno igro je Kavčič v naslednji igri Đokovića prisilil v kar nekaj napak in dobil še svojo tretjo igro na tekmi. Đoković je v naslednji igri vodil že s 40:15, a je z nezbranostjo dovolil Kavčiču, da je prišel do priložnosti za brejk, ki pa jo je Srb ubranil.

Kavčič na svoj začetni udarec nato ni grešil, tudi v naslednji igri pa se je moral Đoković pošteno namučiti, na koncu pa jo dobil s fantastično točko po nekaj neverjetnih udarcih z obeh strani. V maratonski 14-minutni osmi igri je Đoković izid le uspel izenačiti, potem ko je Kavčič rešil prenekatero zaključno žogo, nato pa zadel mrežo in izgubil igro.

Več kot očitno je priložnost Kavčiču s tem splavala po vodi, saj je Đoković zanesljivo serviral za vodstvo, Kavčič pa je v odločilni igri zaostal že z 0:30. Ljubljančan se je še enkrat vrnil v igro in imel priložnost za brejk pri 40:30, a je nato Đoković izkoristil svojo prvo set žogico in dobil tudi drugi niz.

Rešil tri, ne tudi četrte zaključne žogice

Kavčič je v tretjem nizu pri 1:0 za Đokovića rešil njegovo brejk žogico in izenačil, Đoković pa je začel podobno kot na začetku dvoboja izgubljati zelo malo točk. Oba igralca sta bila nato zelo zanesljiva na svoja začetna udarca, Kavčič pa je moral nato za 3:3 reševati novo "Noletovo" priložnost za brejk, ki pa jo je Kavčič spet ubranil in izenačil.

Kavčič je bil pri rezultatu 3:3 nato blizu velikemu brejku, a se je Đoković izvlekel po zaostanku z 0:30. Na svoj servis nato Kavčič ni grešil, tudi Đoković pa se je s praktično brezhibno igro na korak približal napredovanju. Na servis Kavčiča je imel dve zaključni žogici za zmago, Kavčič pa je obe ubranil in se izvlekel v podaljšano igro.

Kavčič je tam z izvrstnim forehandom rešil še tretjo zaključno žogico srbske številke ena, četrte pa mu ni uspelo in s predolgim udarcem na osnovno črto se je obračun končal.

Kavčič zadovoljen z odporom

"Novak je tekmo začel izjemno in mi nikakor ni dovolil, da bi prišel v igro. Potem ko sem dobil prvo igro v drugem nizu, sem začel igrati bolje in predvsem bolj odločno. V nadaljevanju lahko rečem, da sva bila povsem izenačena skozi ves dvoboj. Vseskozi sem imel občutek, da sem enakovreden nasprotnik," je po dvoboju povedal Kavčič.

"Na žalost se je v nekaterih odločilnih trenutkih poznala izkušenost in kakovost Novaka, ki ni zaman najboljši na svetu, na drugi strani pa sam nisem izkoristil nekaterih priložnosti. Sicer pa lahko rečem, da sem z doseženim in z igro na letošnjem Roland Garrosu zadovoljen, tako da optimistično pričakujem nadaljevanje sezone," je še pristavil.

Ljubljančan bo pred naslednjim grand slam turnirjem, ki bo konec junija v Wimbledonu, odigral še dva manjša turnirja na peščeni podlagi, nato pa se bo pripravil za nastop na "sveti travi".

OP Francije (18,72 milijona evrov), drugi krog:

Moški

Novak Đoković (Srb/1) : Blaž Kavčič (Slo) 6:0, 6:4, 6:4;

Komentarjev 1
  • allstarr111 13:51 30.maj 2012.

    Ma kaj spamaš tega Smiljana skoz, sej če je ta motivacija OK. pol tko ne potrebuje reklame. Postani sama svoj šef in nehaj spamat.