Šport
54 ogledov

Hrvaški "kavboji" že naprej, prav tako Francozi in Švedi

Bičanić Ševaljević Hrvaška Črna gora evropsko prvenstvo EP Koebenhavn EPA
Hrvaška se je z zmago nad sosednjo Črno goro že uvrstila v naslednji krog evropskega prvenstva v rokometu na Danskem (27:22). Rusi premagali ležerne Srbe (27:25), Švedi in Francozi z zmagama nad Belorusi in Poljaki v drugi krog.

Hrvaški "kavboji" so z jubilejno 40. zmago na evropskih prvenstvih že gotovi udeleženci nadaljnjega tekmovanja, o številu točk, ki jih bodo južni sosedje ponesli v drugi del prvenstva, pa bo odločala petkova tekma s Švedsko.

Nekdanji član Celja Mirko Alilović je zbral kar 16 obramb na sosedskem obračunu s Črno goro, ki je kljub veliki kakovostni razliki dolgo časa parirala enim tihih favoritov turnirja. "Sokoli" so ob polčasu zaostajali le za gol, nato pa so se varovanci Slavka Goluže le prebudili in z boljšo obrambo držali varnih pet golov naskoka.

Najboljši strelec zmagovite ekipe je bil še en stari znanec slovenskih igrišč Ivan Čupić s šestimi goli, na drugi strani pa je blestel črnogorski levi zunanji Vasko Ševaljević (9).

Švedi so prav tako dosegli drugo zmago, po Črnogorcih so danes zanesljivo opravili še z Belorusi. Za zmagovito izbrano vrsto je največ golov dosegel Fredrik Raahauge Petersen (8), za poraženo pa nekdanji slovenski reprezentant Sergej Rutenka (13).

Rusi vzeli ponujeno

Srbija si je po prigarani zmagi proti Poljski privoščila ležerno predstavo in poraz proti Rusiji. Po vodstvu Srbov z 9:5 so se Rusi vrnili in do polčasa izenačili (14:14). Izbranci Vladana Matića so v drugem delu potrebovali kar osem minut, da so dosegli prvi gol, nato pa neuspešno lovili "zbornajo komando".

Za nameček so si Srbi v lovu za vsaj remijem privoščili tudi neumnost in si po protestih s klopi pridelali izključitev in izgubili še morda ključni napad dobro minuto pred koncem. Marko Vujin je dosegel največ golov na tekmi, šest, Jegor Jevdokimov pa jih je za zmagovalce pristavil pet.

V drugem dvoboju v tej skupini je Francija šele v izdihljajih tekme strla odpor Poljske, zmagoviti gol pa je 19 sekund pred koncem dvoboja dosegel Igor Anić. Pri galskih petelinih je bil najbolj učinkovit Nikola Karabatić z osmimi goli, pri poražencih pa Jakub Luvak s petimi zadetki.

EP v rokometu, skupinski del, 2. krog:

Skupina C (Aarhus)

Rusija : Srbija 27:25 (14:14)

Poljska : Francija 27:28 (14:14)

Lestvica: 1. Francija 4 točke, 2. Srbija 2, 3. Rusija 2, 4. Poljska 0.

Skupina D (København)

Črna gora : Hrvaška 22:27 (12:13)

Belorusija : Švedska 22:30 (10:13)

Lestvica: 1. Hrvaška 4 točke*, 2. Švedska 4, 3. Belorusija 0, 4. Črna gora 0.
* – že v drugem delu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.