Šport
6697 ogledov

Hrvati v šoku zaradi Slovenca: "Ali je to mogoče?"

FCN
Slovenski borec Miran Fabjan je uresničil svoje napovedi in v glavni borbi večera v Ljubljani v manj kot minuti na spektakularen način porazil hrvaškega izzivalca.

Slovenski mojster mešanih borilnih veščin Miran Fabjan (38) je v osrednjem dvoboju borilnega spektakla FNC 15 v Stožicah s tehničnim nokavtom premagal Hrvata Maria Žgelo za četrto zmago v karieri (4-2) po pravilih MMA.

Težko pričakovani dvoboj dveh težkokategornikov je trajal samo 45 sekund. Žgela je po pričakovanjih začel zelo agresivno, a pri tem naletel na nič manj razpoloženega ali samozavestnega nasprotnika.

Fabjan, ki je pred dvobojem napovedoval lahko zmago, se je uvodoma znašel ob ograji, a se je hitro uspel izviti iz primeža ter dogajanje preseliti nazaj na sredino kletke, kjer je z močnim levim krošejem v predel ušesa Žgelo zbil na tla in ga zasul z udarci ter tako sodnika prisilil v prekinitev obračuna.

"To je konec. Ali je to mogoče? Ali je to mogoče? Ali je to mogoče?" je ponavljal slišno šokirani hrvaški komentator prenosa. "Fabjan je šel na vse ali nič in nokavtiral Žgelo v manj kot minuti! Pričakovali smo hitro zmago Žgele ali tehnično dominacijo Fabjana, zgodilo pa se je ravno nasprotno," je dodal.

Fabjan je takoj po zmagi najavil svoj naslednji dvoboj, v Beogradu namerava izzvati enega najboljših evropskih borcev ta hip, Srba Darka Stošića.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.