Šport
20 ogledov

Hrvaški policist se je osmešil

hrvaški policist Profimedias
Hrvaški policist je na pariškem letališču Charles de Gaulle ponesreči sprožil metek iz svojega strelnega orožja in si bržkone prislužil kazen, o kateri bodo odločali njegovi nadrejeni.

Hrvaški predstavnik Frontexa, evropske agencije za nadzor meja, ki ga je naša južna soseda poslala v Pariz, da bi francoskim policistom pomagal pri opravljanju mejnega nadzora, je poskrbel za preplah na letališču Charles de Gaulle, poroča Večernji list.

Hrvaška je sicer v Pariz poslala dva predstavnika, ki naj bi francoskim kolegom pomagala pri carinskem pregledu potnikov.

Neuradno naj bi za incident na letališču poskrbel policaj iz Splita.

Policist je moral ob prihodu v francosko prestolnico prijaviti orožje, ki ga med letom ni imel pri sebi. Med administrativnim postopkom je pozabil odstraniti šaržer in pri varnostnem strelu, ki je sestavni del procedure, nepričakovano izstrelil metek.

S tem je prestrašil sebe in vse prisotne, na srečo pa njegova napaka ni imela nobenih hujših posledic. Dogodek je za hrvaške medije potrdila predstavnica Fortexa Ewa Moncure.

Osramočeni policist z neodgovornim ravnanjem ni povzročil večje škode, kar pa ne pomeni, da ga ob vrnitvi v domovino ne bo doletela kazen njegovih nadrejenih.

Poleg omenjenih predstavnikov Frontexa je na Euro v Francijo odpotovalo še osem hrvaških policistov, ki so specializirani za izgrede na športnih prireditvah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.