Šport
26 ogledov

Hrvaški tenisači pod drobnogledom

antonio veić EPA
Interpol, mednarodna organizacija kriminalistične policije, je vzel pod drobnogled štiri hrvaške tenisače, ki naj bi sodelovali pri stavniških goljufijah.

Romunski dnevni časopis Gazeta Sporturilor poroča, da so štirje hrvaški tenisači osumljeni prireranja rezultatov na turnirjih serije Challenger.

Antonio Veić, Nikola Mektić, Dino Marcan in Toni Androić so v prejšnjem tednu zaigrali na različnih turnirjih serije Challenger in vsi štirje izgubili z rezultatom 0:2. V stavniško goljufijo naj bi bil vpleten tudi Moldavijec Radu Albot, ki je prav tako izgubil z enakim rezultatom.

Romunske stavnice so samo po zaslugi petih obračunov izgubile pol milijona evrov, saj je bilo na omenjene tekme vplačanih neobičajno veliko stavnih listkov. Glede na to, da so tenisači nastopili na Challengerjih v ZDA, Kanadi, Italiji in na Poljskem, bo prirejanje rezultatov zelo težko dokazati.

Sumljivi obračuni:

ATP Challenger Binghamton (ZDA)

Sanam Singh (Ind) : Dino Marcan (Hrv) 6:4, 6:4

ATP Challenger Grandby (Kanada)

Adrien Bossel (Švi) : Toni Androić (Hrv) 6:4, 6:4

ATP Challenger Recanati (Italija)

Salvator Caruso (Ita) : Nikola Mektić (Hrv) 6:3, 6:2

ATP Challenger Poznan (Poljska)

Andreas Haider-Maurer (Avt) : Antonio Veić (Hrv) 6:3, 6:3
Joao Sousa (Por) : Radu Albot (Mol) 6:1, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.