Šport
40 ogledov

Hrvata oživljali na treningu

tomislav marković Profimedias
Hrvaški reprezentant Tomislav Marković je med treningom v Osijeku doživel srčni zastoj.

V Osijeku se je odvijala prava drama, poročajo hrvaški mediji, saj se je na treningu iz neznanega razloga zgrudil 31-letni telovadec Tomislav Marković.

Življenje mu je rešila hitra reakcija podpredsednika gimnastičnega kluba Vladimira Mađarevića in njegovega kolega Borisa Čulina, ki sta ga oživljala do prihoda rešilca.

Gimnastičar iz Osijeka zaradi operacije živca na nogi ni treniral po ustaljenem programu, ampak je opravil le lažji fizični trening in pomagal pri treningu mladinskih kategorij. Čeprav njegova vadba ni bila intenzivna, se je v nekem trenutku zgrudil po tleh. 

Reševalci so ob prihodu nadaljevali z oživljanjem in Markovića prepeljali v bolnišnico, kjer naj bi ostal nekaj dni. Njegovo stanje je stabilno, poroča Glas Slavonije, vsi opravljeni pregledi pa nakazujejo, da operacija srca ne bo potrebna. Marković je nedavno opravil EKG v Münchnu, kjer prav tako niso odkrili nobenih nepravilnosti pri delovanju srca.

Telovadecostaja po zdravniški nadzorom, družabna omrežja pa so že prepravila spodbudna sporočila prijateljev in profesionalnih kolegov. ''Kar te ne ubije, te okrepi,'' je kar z zdravniške postelje optimistično sporočil 31-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.