Šport
19 ogledov

Hrvati izpadli iz divizije I

Hrvati so izpadli iz divizije I, Slovenci pa so si priigrali skupino A. (Foto: D Žurnal24 main
Hrvaška hokejska reprezentanca sanja o olimpijskih igrah. Na prvenstvu skupine B so padli na realna tla. S porazom proti Južni Koreji so izpadli iz divizije I. Za tretje mesto so Poljaki 2:1 premagali Veliko Britanijo.

Hrvati izpadli iz divizije I
Južnokorejska
hokejska reprezentanca je v petem kolu svetovnega prvenstva divizije I (skupina B) v Ljubljani premagala Hrvaško s 5:2 (3:1, 1:0, 1:1). Južnokorejci so si s prvo zmago na prvenstvu zagotovili obstanek v tej diviziji, medtem ko se Hrvati po petih porazih selijo v nižji rang tekmovanja. V dvoboju ekip, ki do tega kola še nista dosegli zmage, so bili Korejci zanesljivo boljši. Hwan Dong Song je dosegel dva zadetka, med strelce pa so se vpisali še Woo Sang Park, Ki Sung Kim in Won Jung Kim. V hrvaški reprezentanci sta gola zabila Marko Lovrenčić in Dominik Kanaet.

Poljakom tretje mesto
Reprezentanci Velike Britanije in Poljske sta odigrali predzadnjo tekmoi. Z 2:1 so bili boljši Poljaki, ki so tako osvojili tretje mesto. Bolje so začeli Britanci in si ob koncu prve tretjine zagotovili minimalno prednost z golom Phila Hilla. Poljaki pa se niso predali in so odgovorili ob koncu drugega dela, zadetek je dosegel Jaroslaw Rzeszutko. Popoln preobrat je z golom sedem minut pred koncem potrdil Mikolaj Lopuski, Britancem pa do izenačenja in podaljška ni pomagala niti menjava vratarja s šestim igralcem v zadnje pol minute.

SP divizije I (skupina B), 5., zadnje kolo:

Južna Koreja : Hrvaška 5:2 (3:1, 1:0, 1:1)

Poljska : Velika Britanija 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Slovenija : Madžarska 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.