Šport
27 ogledov

Hrvati: "Krivi so sodniki!"

Selektor Vranković med tekmo proti Sloveniji. Španski sodnik na udaru. (Foto: EP Žurnal24 main
Hrvaški mediji od svoje reprezentance na SP niso pričakovali čudežev. Kljub temu poraz proti Sloveniji boli: "Ostajamo stalna stranka Slovenije!" Roko Ukić se pritožuje nad sodniki, ki so "krivci" za poraz.

Nov, že tretji zaporedni poraz Hrvaške proti Sloveniji na velikih tekmovanjih je potrdil zeleno-belo dominacijo v sosedskih obračunih zadnjih let. Po tem, ko je bila Slovenija pod vodstvom Jureta Zdovca boljša na lanskem evropskem prvenstvu, je Memi Bečirović svoje fante tokrat povedel do nove zmage proti "kockastim", tokrat na svetovnem prvenstvu.

Sicer ne komentiram sojenja, toda danes so bili sodniki slabi. Veliko so grešili in oni so krivi, da nam je malce padla koncentracija.
Roko Ukić

"Naši košarkarji niti po petnajstih letih posta niso uspeli zabeležiti zmage proti Sloveniji na velikih tekmovanjih. Severni sosedi so bili tudi danes mnogo boljši na zelo pomembni tekmi, ki bo odločala o mestih v play-offu," piše vedno ostri spletni portal index.hr. Naslov članka: "Še naprej smo stalne slovenske stranke!"

Portal navaja še izjavo najboljšega posameznika v vrstah nasprotnikov, Roka Ukića, ki napada sodniško trojko: "To je bila še ena klasična tekma naše reprezentance. Držimo se, nato pa iz neznanega razloga 'počimo'. Oni so imeli več pameti in koncentracije, morda pa so bili v končnici tudi bolj sveži. Težko bomo preboleli ta poraz, saj smo upali na zmago," je povedal Ukić in dodal:

"Sicer ne komentiram sojenja, toda danes so bili sodniki slabi. Veliko so grešili in oni so krivi, da nam je malce padla koncentracija. Nismo imeli dovolj psihične moči, da bi na koncu zmagali," je še povedal nosilec hrvaške igre.

Popolna prevlada Slovencev v skoku, začinjena s sodniškim kriterijem, s katerim so 'kastrirali' hrvaške centre, so glavni razlogi za zmago Slovenije nad Hrvaško.
Jutarnji.hr

Spletni portal Jutarnjega lista piše, da je "Slovenija zlomila prestrašeno Hrvaško". Kot še navajajo, je to že "stara zgodba". Takole se glasi njihova zaključna ocena srečanja: "Slaba tretja četrtina, 52 prejetih točk v drugem polčasu in popolna prevlada Slovencev v skoku, začinjena s sodniškim kriterijem, s katerim so 'kastrirali' hrvaške centre, so glavni razlogi za zmago Slovenije nad Hrvaško." Čudno. Mi pa smo mislili, da je Hrvaška vedno boljša od Slovenije. Vsaj, če gre verjeti Marku "vedno smo bili boljši od Slovencev" Popoviću ... 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.