Šport
6 ogledov

Hrvati padli brez težav

Tine Urnaut in soigralci nadaljujejo z odličnimi igrami. (Foto: Foto.si) fotosi.si
Slovenski odbojkarji tudi po tretji tekmi v Evropski ligi ne poznajo grenkobe poraza. V mariborski Lukni so v soboto gladko s 3:0 v nizih padli tudi Hrvati.
Britanci niso od muh
Britanski odbojkarji, ki si želijo dostojno zastopati otoško odbojko na olimpijskih igrah v Londonu, dokazujejo, da v skupini A Evropske lige niso taki "outsiderji", kot je marsikdo mislil. Potem ko so v prvem kolu presenetili Hrvate, so bili v tretjem s 3:0 (21, 24, 16) v gosteh boljši še od Belgije, tako da so trenutno drugi v skupini.

Slovenci so v Mariboru po pričakovanju nadaljevali zmagoviti niz, ki so ga začeli v Belgiji. Čeprav tudi tokrat niso pokazali svoje najboljše igre, so vseeno dokaj gladko porazili mlade Hrvate. Ti so se po gladkem porazu v prvem nizu dobro upirali, v drugem delu celo bili na pragu zmage (19:15), a preobrat v končnici je vendarle preprečil, da bi se tekma zavlekla. Gostitelji so tudi tokrat dobro servirali, blok je deloval zanesljivo, nekoliko preveč je bilo napak, kar je tudi posledica začetka priprav in pomanjkanja dela z žogo.

Selektor Veselin Vuković na tekmi proti Hrvaški znova ni mogel računati na Alena Šketa, Vida Jakopina in Dragana Radovića, tvegal pa ni niti z Matevžem Kamnikom, ki se je po poškodbi vrnil na treninge, a tokrat možnosti za igro še ni dobil. Tako je selektor stavil na preizkušeno postavo, v kateri so bili Davor Čebron, Mitja Gasparini, Tine Urnaut, Sebastijan Škorc, Dejan Vinčić, Alan Komel ter Alen Pajenk. Omenjena sedmerica je odigrala praktično vso tekmo, le Jan Planic je v tretjem nizu dobil priložnost za nekaj trenutkov na igrišču.

Slovenski odbojkarji so uvodni niz začeli uspešno. Sicer je prvih nekaj točk pripadlo gostom, a so se domači le ujeli in po nekaj uspešnih servisih Alena Pajenka je Slovenija povedla z 8:5, pozneje pa tudi z 11:6. Na drugi tehnični so domači po zaslugi neubranljivega servisa kapetana Urnauta odšli s štirimi točkami prednosti, pri izidu 20:15 pa je gostujočega trenerja Radovana Malevića prvič resneje zaskrbelo. Posegel je po odmoru, ki pa njegovih varovancev ni prebudil. Slovenci so še naprej narekovali ritem, razigral se je Gasparini, ki je najprej z asom domače povedel do vodstva s 23:17, nato pa z zabijanjem postavil tudi končni izid prvega niza.

V drugem so pobudo povsem prevzeli Hrvatje. Pri zaostanku domače izbrane vrste z 2:6 je domači selektor svoje igralce poklical k sebi in skušal s spremenjeno taktiko nadoknaditi zaostanek. A gostje so še naprej držali prednost. Na prvi tehnični odmor so odšli s petimi točkami prednosti (3:8), na drugega že s šestimi (10:16). A slovenskih reprezentantov to ni prestrašilo. Z odločno igro so uprizorili povratek. Pri 17:19 je Urnaut namesto zabijanja žogo lepo poslal čez sicer čvrst hrvaški blok, nato je na sceno spet stopil Gasparini. Sprva z dobrimi servisi, nato še z zabijanjem. Urnaut in Komel na mreži ter Gasparini na servisu so bile nerešljive uganke za goste, ki so po lepem vodstvu tudi v drugem nizu morali priznati premoč domačim.

V tretjem nizu so bolje začeli domači. Povedli so s 6:3, a nato so sledile minute hrvaške izbrane vrste. Ta je izenačila na 6:6, nato pa so se domači odbojkarji spet zbrali in na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti, potem ko je uspešno zabil Pajenk. Na drugem tehničnem odmoru je prednost slovenske ekipe znašala dve točki. Hrvati so le stežka držali priključek, po izidu 20:15 so se še uspeli približati na 20:18. Odmor selektorja Vukovića je domače odbojkarje "streznil", Komel pa je z zabijanjem domače popeljal do vodstva s 23:21. Priložnost za servis in nekaj nekaj igre je dobil Planinc, Gasparini pa je z zabijanjem domačim priboril prvo zaključno žogo. Hrvati so še uspeli znižati izid, a je bil spet uspešen Pajenk, ki je izkoristil tretjo zaključno žogo in postavil končni izid srečanja.

Slovenska izbrana vrsta bo v mariborski Lukni hrvaško ekipo gostila tudi v nedeljo, prav tako ob 18. uri.

Evropska liga, skupina A:

Slovenija : Hrvaška 3:0

Belgija : Velika Britanija 0:3

Lestvica: 1. Slovenija 9 točk, 2. Velika Britanija 5, 3. Hrvaška 4, 4. Belgija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.