Šport
3 ogledov

Hrvati se mu bodo oddolžili z darilom

hrvaška huligani eksplozija EPA
Hrvaška nogometna zveza (HNS) bo redarju, ki je za las rešil celo kožo na tekmi evropskega prvenstva v Franciji, podarila dres s podpisi vseh hrvaških reprezentantov.

Tekmo drugega kroga skupinskega dela Eura 2016 med Hrvaško in Češko so v največji meri zaznamovali radikalni navijači naše južne sosede, ki so z metanjem priotehničnih sredstev na zelenico poskrbeli za prekinitev obračuna.

Protestniki so želeli opozoriti na nevzdržne razmere v hrvaškem nogometu, a naredili precej več škode kot koristi. Med oškodovanci je bila tudi hrvaška izbrana vrsta, ki je v času incidenta vodila z 2:1, nato pa povsem izgubila ritem in Češki v zaključku tekma dopustila, da si je priigrala točko.

Med umikanjem pirotehničnih sredstev z zelenice stadiona v Saint-Etiennu pa bi jo lahko grdo skupil redar Abdel Issaoui , potem ko je v njegovi neposredni bližini eksplodirala petarda. Delavec ob igrišču, ki mu je na pomoč priskočil Mario Mandžukić , na srečo ni utrpel hujše poškodbe.Hrvaška nogometna zveza (HNS) se je odločila, da bo požrtvovalnemu redarju podarila dres s podpisi vseh reprezentantov.

Vodstvo kockaste izbrane vrste je moralo zaradi incidentov na tekmi s Češko plačati 100.000 evrov denarne kazni.

Komentarjev 1
  • primoz.g 17:18 25.junij 2016.

    Dobra poteza, ampak mal ksno, ampak better late than never.