Šport
21 ogledov

Hrvati se mu bodo oddolžili z darilom

hrvaška huligani eksplozija EPA
Hrvaška nogometna zveza (HNS) bo redarju, ki je za las rešil celo kožo na tekmi evropskega prvenstva v Franciji, podarila dres s podpisi vseh hrvaških reprezentantov.

Tekmo drugega kroga skupinskega dela Eura 2016 med Hrvaško in Češko so v največji meri zaznamovali radikalni navijači naše južne sosede, ki so z metanjem priotehničnih sredstev na zelenico poskrbeli za prekinitev obračuna. 

Protestniki so želeli opozoriti na nevzdržne razmere v hrvaškem nogometu, a naredili precej več škode kot koristi. Med oškodovanci je bila tudi hrvaška izbrana vrsta, ki je v času incidenta vodila z 2:1, nato pa povsem izgubila ritem in Češki v zaključku tekma dopustila, da si je priigrala točko.

Med umikanjem pirotehničnih sredstev z zelenice stadiona v Saint-Etiennu pa bi jo lahko grdo skupil redar Abdel Issaoui, potem ko je v njegovi neposredni bližini eksplodirala petarda. Delavec ob igrišču, ki mu je na pomoč priskočil Mario Mandžukić, na srečo ni utrpel hujše poškodbe.Hrvaška nogometna zveza (HNS) se je odločila, da bo požrtvovalnemu redarju podarila dres s podpisi vseh reprezentantov.

Vodstvo kockaste izbrane vrste je moralo zaradi incidentov na tekmi s Češko plačati 100.000 evrov denarne kazni.

Komentarjev 1
  • primoz.g 17:18 25.junij 2016.

    Dobra poteza, ampak mal ksno, ampak better late than never.