Šport
16 ogledov

Hrvati v disciplinskem postopku

navijači slavje zmaga Irska Hrvaška Poznan Euro 2012 EPA
Evropska nogometna zveza je danes sprožila disciplinski postopek proti Hrvaški nogometni zvezi, saj so navijači hrvaške reprezentance na nedeljski tekmi proti Irski prižigali bakle in metali predmete na igralno površino. Uefa se bo s primerom podrobneje seznanila v petek, hrvaško zvezo pa po pravilniku Uefe čaka denarna kazen.

Dve bakli sta na omenjeni tekmi zagoreli že kmalu na začetku tekme, ko je Hrvate v vodstvo v tretji minuti popeljal Mario Mandžukić, štiri pa so zagorele še po zadetku Nikice Jelavića v 43. minuti. Tudi po tretjem golu Hrvatov v 48. minuti je bilo na tribuni videti prižgano baklo.

Uefa je sprožila tudi disciplinski postopek proti Nemčiji, saj so tudi njihovi navijači na igrišče metali predmete. Zagovarjati se bodo morali še Portugalci, saj so njihovi igralci ob izhodu na igrišče v drugem polčasu zamujali. Najhujše incidente so povzročili ruski navijači, ki so prižigali bakle, nosili nacionalistične zastave in izzvali pretep.

Uefa je potrdila, da bo podrobno preučila tudi sum rasističnega zmerjanja na tekmah med Španijo in Italijo ter Češko in Rusijo. Italijanski mediji poročajo, da naj bi bil njihov reprezentant Mario Balotelli na obračunu s Španijo podvržen rasističnim opazkam. Pred dvema dnevoma pa je češki nogometaš Theodor Gebre Selassie razkril, da je na tekmi z Rusijo slišal rasistične vzklike, ki naj bi bili namenjeni njemu. Italijanska in češka nogometna zveza uradne pritožne na Uefo še nista podali.

''Zaradi dveh domnevnih rasističnih incidentov na tekmah Španija – Italija in Češka Rusija bo Uefa sprožila nadaljnjo preiskavo,'' so sporočili predstavniki zveze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.