Šport
8 ogledov

Hud udarec za Srbe

1/14
Žurnal24 main
Srbski nogometaši so nastope na svetovnem prvenstvu začeli s porazom proti Gani. Za minimalno zmago "črnih zvezd" je iz prve enajstmetrovke na tem SP zadel Asamoah Gyan.

Srbija je prvenstvo začela s tremi porazi s prejšnjega, Gana pa z dvema zmaga in dvema porazoma. Moštvi sta se do tega dvoboja v Pretorii pomerili le enkrat in s 3:1 je konec 90. let zmagala takratna Jugoslavija. Prvo priložnost na drugi najglasnejši tekmi na tem prvenstvu doslej so imeli že v drugi minuti Srbi, a nato so pobudo prevzeli Ganci, polpriložnosti pa niso realizirali za kak zadetek. Srbi so v drugem delu prvega polčasa vzpostavili ravnotežje, a na gol streljali le s prostih strelov ali z velike razdalje. Med bolj nevarnimi je bil strel Dejana Stankovića v 40. minuti, ko je vratarju Kingsonu žoga skoraj ušla iz rok. Prvih 45 minut sicer živahne igre, a nenevarne za oba vratarja, se je končalo z 0:0.

Ste zamudili tekmo?
Ni panike – TUKAJGana : Srbija so komentarji in statistika tekme .

Začetek drugega polčasa je ponudil več. Najprej so ofenzivo sprožili Ganci. V 54. minuti je Tagoe poslal lep predložek pred gol, kjer je z glavo poizkusil Ayew, a je bil na pravem mestu Stojković. Podobno priložnost sta imela nekaj minut kasneje Pantelić in Žigić. V 60. minuti je z neposredne bližine streljal Gyan, a je žoga oplazila vratnico. V zadnji četrtini tekme sta selektorja poizkušala z menjavami. Zdelo se je, da je boljše poteze potegnil Radomir Antić, saj je prek Ivanovića sledila srbska ofenziva, pa čeprav so bili z igralcem manj (drugi rumeni karton je dobil Luković). A nato je sledil hladen tuš, ko je Kuzmanović v kazenskem prostoru igral z roko. Enajstmetrovko (prvo na tem SP) je uspešno izvedel Gyan.

Svetovno prvenstvo, skupina D, prvo kolo:


Gana : Srbija 1:0 (0:0)
Gyan (83/11-m)
RK: Luković (74/Srbija)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.