Šport
14 ogledov

Huda nesreča Alonsa

Nesreča F1 Youtube
Uvodno dirko letošnje sezone formule 1 za VN Avstralije je za dlje časa prekinila huda nesreča dirkača McLarna Fernanda Alonsa.

Dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso je v 16. krogu dirke v Albert Parku trčil v dirkalnik Estebana Gutierreza (Haas F1 Team) in zletel s steze, ob stiku s peskom pa je njegov dirkalnik začelo prevračati in Španec je takoj za uvod dodobra raztreščil svojega McLarna.

Alonso je po grozljivi nesreči sam splezal iz dirkalnika in kasneje opravil nekaj preiskav v zdravniškem centru. ''Počutim se dobro,'' je sporočil 34-letnik. ''To je bila huda nesreča. Nesreči je botrovalo več različnih dejavnikov. Vesel sem, da sem živ in da govorim z vami. To je najbolj pomembno,'' je dodal Alonso.

Na vprašanje, kdo je bil odgovoren za nesrečo, je Asturijec odvrnil: ''To je bil dirkaški incident. Oba sva se borila in včasih pozabimo, da dirkamo s 300 km/h. Vsaka manjša nesreča lahko postane precej večja. Razočaran sem, ker prvenstvo začenjamo z ničlo in verjetno sem poškodoval pogonsko enoto, tako da bomo takoj potrebovali drugo. A to ni najbolj pomembno,'' je zatrdil Alonso.

Gutierreza je po trku zanimalo le, ali je s Špancem vse v redu. ''Grozljiv trenutek. Po tem, kar sem videl v ogledalu, sem bil zelo zaskrbljen. Izstopil sem in stekel proti njemu. Odleglo mi je, ko sem videl, da je v redu. Nisva veliko govorila. Oba sva bila v šoku. Vedel sem, da je za mano. V tretjem zavoju sem zaviral, nato pa je sledilo presenečenje. Ogledati si moram videoposnetek, da bom razumel, kaj se je zgodilo,'' je dejal Gutierrez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.