Šport
18 ogledov

Hudač: "Ne smemo si očitati"

Hudač je v minulih letih odlično sodeloval s slovensko šampionko. (Foto: www.ale Žurnal24 main
Človek, ki je ob padcu Petre Majdič in kasnejši herojski zgodbi verjetno še najbolj trpel (poleg športnice same), se imenuje Ivan Hudač.

Slovaški strokovnjak, ki ob naši olimpijski junakinji deluje že kakšna štiri leta, je tiskovno konferenco ob prihodu domov doživel čustveno. Solze je bilo ob tako velikem številu zbranih poročevalcev in Petrinem podoživetju usodnega dne res težko zadrževati.

 

Kot Petrin najtesnejši sodelavec ste imeli najbrž pomembno vlogo pri odločanju, ali naj po padcu nastopi ali ne. Kaj ste ji rekli?

Na začetku je bilo predvsem težko izbrati prave besede, ki bi ji takrat sploh pomagale. Na srečo je mučna situacija za nami in rešila se je ugodno. Ekipa si po končanih igrah ne očita niti enega storjenega koraka. Pri vsem skupaj je močno pomagala Petrina neizmerna trma, prepričanost vase in želja pokazati, da je na olimpijske igre prišla odlično pripravljena.

 

Kako ste sprejeli novico, da je Petra dobitnica FOX nagrade?

Bili smo prijetno presenečeni, saj gre za odmevno priznanje. Logično je, da tak podvig ne ostane neopažen. Gre za ceno, ki jo mora športnik plačati, kadar v življenju pokaže nekaj višjega.

 

Je Petra sploh uspela preboleti padec v jarek?

Kar zadeva njeno fizično stanje, bo morala še kar precej časa počivati. Če pa pogledamo psihično stran, je trajalo tri do pet dni, da je prišla k sebi in se nehala spraševati "kaj bi bilo, če bi bilo" itd. Na dogodek skušamo vsi gledati kar se le da pozitivno, ne pa da se smilimo sami sebi. Naj bo to dobra šola za vnaprej. Ko sva si s Petro v zadnjih dneh še enkrat pogledala finalno tekmo, mi je rekla, da še sama ne more verjeti, kaj je pravzaprav zmogla.

 

Smo na tiskovni konferenci prav videli, da so vam na oči prišle solze?

Da, prav ste videli. Trenerji in športniki moramo do zastavljenih ciljev premagati ogromno število ovir in s čustvi pokažemo svoje občutke ob premaganih ovirah.

 

Ste že kdaj v svoji trenerski karieri imeli opravka s tako srčno športnico kot je Petra?

Petra je najbolj predana športnica, kar jih poznam. Tek na smučeh je zelo naporen šport in zaenkrat tako močne tekmovalke res še nisem srečal.

 

Boste z njo še naprej sodelovali?

Naj ta odločitev počaka še nekaj tednov. Danes je čas za uživanje v tem lepem dnevu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.