Šport
1842 ogledov

Hude obtožbe za svetovne prvake, spolno naj bi zlorabili dekle

hokejist hokej led hokejska palica Profimedia Fotografija je simbolična.
Pet hokejistov kanadske mladinske hokejske reprezentance, ki je osvojila zlato medaljo na svetovnem prvenstvu leta 2018, se sooča z obtožbami spolne zlorabe.

Kanadski časnik Globe and Mail je v sredo poročal, da je bilo pet moških povezanih z domnevnim spolnim napadom, ki se je zgodil junija 2018, in jim je bilo ukazano, naj se predajo policiji v Londonu v Ontariu v Kanadi.

Globe and Mail v svojem poročilu ni navedel identitete hokejistov, domneva pa se, da vsaj štirje obtoženi trenutno igrajo v severnoameriški hokejski ligi NHL, peti pa je član švicarskega kluba.

Portal TSN je maja 2022 poročal, da se je ženska, identificirana le z začetnicami v sodnih dokumentih, poravnala za več milijonov dolarjev v tožbi, ki jo je vložila proti kanadski hokejski zvezi Hockey Canada in drugim obtožencem, vključno z osmimi neimenovanimi igralci. Ženska je prijavila domnevni napad v hotelski sobi junija 2018.

Zaradi neustrezne obravnave tega primera so se vodilni možje kanadskega hokeja znašli pod plazom obtožb. Celotno vodstvo Kanadske hokejske zveze na čelu s predsednikom Scottom Smithom je oktobra 2022 odstopilo zaradi prikrivanja spolnega napada več igralcev mlajše kanadske selekcije leta 2018.

Mediji v Kanadi so razkrili, da so imeli na zvezi pripravljena kar dva posebna "skrivna fonda" za poplačilo odškodnine. Zaradi afere so občutili tudi poslovne posledice, saj so se številni pokrovitelji umaknili.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jurij2 16:13 25.januar 2024.

    Da nebo pomote velja za oba spola.dokler so koristi je sporazumno.ko koristi vec ni je nadlegovanje.vsak swx za eno noc je lahko danes veliko veselje cez eno leto spolni napad.prevec je tega vceraj mi je bilo zelo lepo danes imam ...prikaži več koristi od tegam.jutri jih tozim pa imam denar za celi zivljenje.za dober sex dobi 100 evrov za dobro prodano zgodba 3 4 miljone kje je tu realnost