Šport
15 ogledov

Hudiči nespretni z ognjem: Rangerji v končnici

calgary flames Reuters
Hokejisti Calgary Flames so na gostovanju premagali New Jersey Devils (1:0) in Rangerjem iz New Yorka, ki so bili tokrat prosti, pomagali do uvrstitve v končnico.

V severnoameriški hokejski ligi NHl so bile na programu tri tekme, na vseh so zmagali gostje, gostitelji pa celo niso zadeli niti enega gola. Ekipa New Jersey Devils je v svoji dvorani klonila s Calgary Flames z 0:1, Vancouver Canucks z 0:3 z Anaheim Ducks, Winnipeg Jets pa z 0:1 v dvoboju z Minnesoto Wild.

Vratar Calgaryja Karri Ramo je obranil vseh 31 strelov na svoja vrata, kapetan Mark Giordano pa je po 23 sekundah zadnje tretjine ob igralcu več na ledu dosegel edini zadetek na tekmi. Po njej si je končnico že zagotovila ekipa New York Rangers, ki je bila sicer tokrat prosta, zelo pa so si zagrenili življenje Vragi, saj imajo še vedno tri točke zaostanka za Columbusom v boju za zadnje mesto, ki še vodi v končnico na vzhodnem delu lige. Do konca rednega dela imajo še tri tekme.

V Winnipegu je vseh 24 strelov na svoj gol obranil Rus Ilija Brizgalov, Charlie Coyle pa je dosegel edini gol v drugi tretjini za zmago Minnesote. Vratar John Gibson je na svoji prvi tekmi v NHL z 18 obrambami prav tako ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, Anaheim pa je dokončno izločil Vancouver iz končnice. Daniel Winnik, Kyle Palmieri in Matt Beleskey so zadeli za Anaheim, ki ima zdaj tri točke prednosti pred San Josejem na prvem mestu pacifiške skupine.

Liga NHL, rezultati:

New Jersey Devils : Calgary Flames 0:1
Vancouver Canucks : Anaheim Ducks 0:3
Winnipeg Jets : Minnesota Wild 0:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.