Šport
28 ogledov

Hudiči po letu 2003 med najboljše štiri

new jersey devils Stephen Gionta  Ryan Carter Reuters
Po Los Angeles Kings in Phoenix Coyotes so se v konferenčni finale lige NHL uvrstili še hokejisti New Jersey Devils, ki so Philadelphia Flyers izločili s 4:1 v zmagah.

Hokejisti ekipe New Jersey Devils so tretji polfinalisti lige NHL, potem ko so v noči na sredo s 3:1 premagali Philadelphia Flyers in napredovanje slavili s končnim izidom 4:1 v zmagah.

V osmi minuti je Philadelphio v vodstvo popeljal Maxime Talbot, nato pa so stvari v svoje roke vzeli Bryce Salvador (10.), David Clarkson (13.) in Ilija Kovalčuk (45.) ter zapečatili usodo letalcev. S tem se je New Jersey prvič po letu 2003 znova prebil v polfinale končnice.

Hokejisti New Jerseyja so se po devetih letih vnovič uvrstili v finale vzhodne konference v ligi NHL ter so v lovu za četrti naslov v klubski zgodovini. Zadnjič so igrali v konferenčnem finalu leta 2003, ko so tudi zadnjič vzeli najprestižnejšo hokejsko klubsko lovoriko Stanleyjev pokal. New Jersey je sicer tretjič v klubski zgodovini v končnici izločil Philadelphio, ki je že drugič zapored obstala v konferenčnem polfinalu. Vragi so v prejšnjih dveh primerih pozneje tudi osvojili Stanleyjev pokal (1995, 2000).

Njihov nasprotnik bo boljši iz dvoboja New York RangersWashington Capitals, kjer po petih odigranih tekmah trenutno vodi ekipa iz New Yorka s 3:2. Nastop v konferenčnem finalu so si že zagotovili hokejisti Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem in Phoenix Coyotes.

"Zdelo se je kot večnost. Bilo je težko, spremljala pa nas je tudi sreča, da smo se prebili naprej," je bil zadovoljen 40-letni vratar New Jerseyja Martin Brodeur, ki je sicer še pred enim letom, ko se v minuli sezoni Devils prvič po letu 1996 niso uvrstili v končnico, razmišljal o hokejski upokojitvi. Tokrat je Brodeur na zadnji tekmi konferenčnega polfinala zaustavil 27 strelov, v New Jerseyju še računajo na njegovo pomoč.

"Opravili smo natanko tisto, kar smo se poprej dogovorili in kar nas je nenazadnje pripeljalo do tega uspeha. Marty je ubranil nekaj pomembnih strelov, tako da smo lahko zdržali in napadali naprej," je po tekmi razmišljal trener vragov Peter DeBoer, ki se je New Jerseyju pridružil lani. Na klopi vragov se je veselil svoje prve končnice v ligi NHL.

Hokejisti New Jerseyja se lahko za tako hitro napredovanje zahvalijo tudi čuvaju mreže letalcev Iliji Brizgalovu, ki je ob drugem zadetku New Jerseyja zelo nerodno posredoval in je plošček s palico neposredno usmeril proti Clarksonovi drsalki, plošček pa je po odbitku pristal v mreži.

Liga NHL, končnica 2. krog:

Vzhod:
Philadelphia Flyers : New Jersey Devils 1:3 /1:4/

//- izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.