Šport
20 ogledov

Hudiči pojedli Otočane

elias_afp Žurnal24 main
V noči na soboto je bio odigranih šest tekem. Polovico so jih dobile gostujoče ekipe. Anže Kopitar in njegovi Kings iz Los Angelesa niso drsali. Philadelphia petič zapored boljša od Buffala.

New York Islanders še vedno bredejo. Po lokalnem derbiju proti New Jersey Devils je njihova bera porazov narastla na število šest. Ob tem imajo pet porazov, pet točk pa so dobili po izteku rednega dela tekem. Tokrat je proti nekdanji ekipi s 23 obrambami blestel vratar Hudičev Yann Danis in je poskrbel, da je bila vrnitev Patrika Eliasa po 13 tekmah počitka zaradi operacije prepone uspeh. "Zame je bila to tekma vzponov in padcev. Na začetku sem bil nekoliko utrujen, v drugi tretjini sem se počutil dobro, na koncu pa me je spet začelo zamnjkovati. Vendar je bilo to za pričakovati, zato sem moral pametno porazdeliti moči skozi celotno tekmo," je dejal Elias, ki je s sodlidno igro pomagal Hudičem, da so na domačih tekmah še vedno brez poraza (7-0-0). Sicer pa so povedli Otočani. V prvi tretjini je zadel Nielsen, Devils pa so do zmage prišle v druem delu, ko sta zadela Murphy in Rolston.

Sicer pa je bilo zanimivo tudi v Buffalu, kjer je Philadelphia dosegla eno od treh zmag gostov v tem tekmovalnem večeru. Sabers so odlično ustavili prvi in drugi napad Philadelphie, ki je tokrat zmagala predvsem po zaslugi tretjega in četrtega napada. Daniel Carcillo je zabil dva gola ostalo delo pa so s preostalimi tremi goli in tremi podajami opravili rezervisti. "Zdaj res verjamem, da res lahko igramo proti vsaki ekipi v ligi," je dejal Carcillo po tem, ko je Philadelphia že petič zaporedoma premagala Buffalo in nadaljeval: "Prvi napad, četrti napad.. izgleda, da gre samo za poimenovanje."

Izidi:
New Jersey Devils : New York Islanders    2:1
Carolina Hurricanes : Toronto Maple Leafs 2:3
Florida Panthers : Washington Capitals   1:4
Buffalo Sabres : Philadelphia Flyers  2:5
Dallas Stars : Vancouver Canucks   2:1
Colorado Avalanche : Chicago Blackhawks  4:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.