Šport
14 ogledov

Hudler razveselil Muršaka & Co.

detroit red wings hudler Reuters
Jan Muršak tokrat ni zaigral za Detroit Red Wings, ki so po streljanju kazenskih strelov z 2:1 odpravili Florido Panthers. Pod odločilni zadetek se je podpisal Jiri Hudler.

Moštvo slovenskega hokejista Jana Muršaka, Detroit Red Wings, je v noči na ponedeljek po streljanju kazenskih strelov na domačem ledu premagalo Florido Panthers z 2:1. Odločilni gol pri kazenskih strelih je zabil Jiri Hudler, Muršaka pa tokrat ni bilo v moštvu Detroita.

Detroit si je na zahodu že priigral končnico, medtem ko se Florida na vzhodu za zadnji dve mesti bori skupaj z Buffalom in Washingtonom. Je pa v dobrem položaju, saj ima tri tekme pred koncem sezone pet točk prednosti pred Buffalom.

Philadelphia je slavila v Pittsburghu s 6:4, kaj lahko se zgodi, da se bosta tekmeca srečala tudi v prvem krogu končnice. Strasti so bile že na tej tekmi dodobra razgrete, v zadnji tretjini je prišlo tudi do pretepa, celo trenerja obeh moštev sta kričala eden na drugega. Z dvema goloma je bil sicer junak tekme Jakub Voraček, vratar Philadelphie Sergej Bobrovski pa je ustavil kar 43 strelov.

"Proti njim bomo igrali v končnici. Pomembno je, da smo izvedeli, da bodo tudi oni igrali trdo. Zna biti kar zabaven obračun," se je po tekmi malce v smehu na nove obračune s pingvini ozrl zvezdnik Philadelphie Claude Giroux, ki se je tudi tokrat vpisal med strelce z golom in dvema podajama.

Ottawa je s 5:1 v gosteh odpravila New York Islanders, Kyle Turris je dosegel dva gola in zbral dve podaji. New York Rangers so doma izgubili proti Bostonu z 1:2. Branilci naslova so si s tem zagotovili prvo mesto severozahodne skupine. Minnesota je po kazenskih strelih s 5:4 slavila v Chicagu, Edmonton pa je z 2:1 zmagal v Anaheimu. Ti ekipi nimata več možnosti za končnico.

Na vzhodu so si nastop v končnici doslej zagotovili New York Rangers, Pittsburgh, Philadelphia, New Jersey, Boston in Ottawa, v zahodni konferenci pa St. Louis, Detroit, Nashville, Chicago in Vancouver.

Liga NHL:

Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 4:6
New York Islanders : Ottawa Senators 1:5
Detroit Red Wings : Florida Panthers 2:1 (kazenski streli)
New York Rangers : Boston Bruins 1:2
Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 4:5 (kazenski streli)
Anaheim Ducks : Edmonton Oilers 1:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.