Šport
19 ogledov

Hughes veliki junak Olimpije

Petr Šachl Tilia Olimpija Sapa Fehervar
1/27
Boštjan Tacol
Hokejisti Tilie Olimpije so izid v četrtfinalu lige Ebel izenačili na 1:1, potem ko so na drugi tekmi šele po podaljšku z 2:1 odpravili Sapo. Odločilni zadetek je v drugi minuti podaljška zabil John Hughes.

Po vseh težavah s poškodbami in kaznih v zadnjih dneh so si v ljubljanskem taboru lahko oddahnili vsaj glede vratarja Jeana Philippa Lamoureuxa. Po izključitvi na prvi tekmi mu je grozila prepoved nastopanja, a mu je vodstvo lige izreklo le pogojno kazen, tako da je bil Američan tokrat v Tivoliju spet med vratnicama. Manjkala pa sta Žiga Pance in Scott Hotham, ki sta se poškodovala v nedeljo. Še drugič pa je zaradi kazni trenerju Hannuju Jarvenpääju ekipo na klopi vodil direktor Matjaž Sekelj.

Začetek dvoboja je pripadel gostom. Večji del prve tretjine so bili nevarnejši in več streljali, imeli pol minute tudi dva igralca več, toda gola niso dosegli. Najbolj nevarni pa so bili z igralcem manj sredi tretjine, ko je ljubljanski obrambi ušel Marton Vas, toda Lamoureux je bil na mestu. Podobno kot na prvi tekmi so Madžari poskušali s provokacijami spraviti Olimpijinega čuvaja mreže iz tira, Krisztian Palkovics se je tako sredi tretjine namerno zaletel vanj in ga porinil v gol, toda Lamoureux je tokrat znal ukrotiti svoje živce, ubranil pa je še nevaren strel Dereka Ryana iz bližine v 19. minuti. Domači pa so bili v prvi tretjini še najbolj nevarni ob svoji drugi številčni prednosti, toda nekaj nevarnih strelov je Adam Munro ukrotil.

Domači so bili nekoliko nevarnejši ob začetku druge tretjine, toda učinka ob strelih Petra Šachla in Justina Taylorja ni bilo. Zato pa so zadeli Madžari, čeprav so morali sodniki pogledati posnetek, preden so priznali zadetek Ryanu. Zmaji so nato z izjemo nevarnega poskusa povratnika po poškodbi Aleša Mušiča zapravili power-play, nato pa jim je igra le stekla. Moštvi sta bili vse več časa pred vrati Munroja, blizu gola pa predvsem mladi David Sefič v 31. minuti. Pritisk domačih je le obrodil sadove v 33. minuti, ko je ob številčni prednosti z modre črte ustrelil Brad Cole, odbiti plošček pa je v mrežo pospravil Taylor. Izenačenje je dalo krila zmajem in vratar gostov se je moral še nekajkrat izkazati, do spremembe izida pa v tem delu ni več prišlo, čeprav sta v zadnji minuti zapretila še Mušič in Taylor.

V zadnji tretjini sta ekipi spremenili taktiko. Obe sta igrali bolj previdno in predvsem čakali na napake tekmecev. Premoč v igri sta si prav tako razdelili; domači so bili blizu gola predvsem ob številčni prednosti, ko sta imela lepi priložnosti Šachl in Eric Pance, gostje pa prav v zadnji minuti, ko se je po prodoru sam pred Lamoureuxom znašel Sofron, vendar ni zadel.

Ker se je redni del končal z remijem, je sledil podaljšek. Domači so ga začeli s številčno prednostjo zaradi kazni Sape osem sekund pred koncem. To se je nazadnje izkazalo za ključno; domači so, tudi ob glasni podpori navijačev, ki so zadnje minute spremljali stoje, pritiskali na vso moč ter oblegali vrata Munroja, gol pa je v 62. minuti dosegel Hughes, ki je bil na pravem mestu pred golom in pospravil odbitek v mrežo.

Tretja tekma četrtfinala bo v četrtek v Szekesfehervarju.

Liga Ebel, četrtfinale, druge tekme:

Tilia Olimpija : SAPA Fehervar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0; 1:0) /1:1/ - po podaljšku
Taylor (33), Hughes (62); Ryan (26)

Vienna Capitals : Liwest Linz 2:3 (1:1, 0:0, 1:1; 0:1) /1:1/ - po podaljšku
Fortier (4, 45); Hisey (11), Baumgartner (54), Grabher (64)

Orli Znojmo : Medveščak Zagreb 2:5 (0:2, 1:2, 1:1) /0:2/
Planek (39). Podesva (44); Trukhno (15), Banham (16), Prpić (24), Zanoski (38), Day (44)

KAC Celovec : Red Bull Salzburg 5:4 (2:1, 2:2, 0:1; 1:0) /1:1/ - po podaljšku
Reichel (11), Geier (20), Siklenka (27), Scofield (35), Herburger (64); Raffl (20), Earl (25), Aubin (34), Kristler (53)

// - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.