Šport
72 ogledov

Hujara norel zaradi Tininega perila

tina maze not your business cortina Reševalni pas/Twitter
"Če bomo koga videli nositi kaj podobnega, ga bomo brez oklevanja diskvalificirali. Brez oklevanja,“ je šef moškega svetovnega pokala Günter Hujara s kosom modrega blaga iz lateksa "grozil" na sestanku s trenerji in tako izrazil nezadovoljstvo nad perečo temo o spodnjem perilu, ki ga je nosila Tina Maze.

Šef moškega svetovnega pokala Günter Hujara se kot kaže ne more sprijazniti z analizo spodnjega perila, ki ga je Tina Maze nosila na superveleslalomu v Bad Kleinkirchheimu, kjer je končala na drugem mestu in pokazala, da material ustreza pravilom.

Črnjanka je kot kaže dodatno ogenj na olje prilila s potezo na zadnji tekmi, ko se je slekla in z napisom na modrcu vodilnim povedala, naj se ne vtikajo v njeno spodnje perilo. Hujara je na pogovoru s trenerji reprezentanc besnel s kosom modrega blaga iz lateksa v roki: "Če bomo koga videli nositi kaj podobnega, ga bomo brez oklevanja diskvalificirali. Brez oklevanja!" je bil jasen in dodal, da bodo morali tekmovalci sami dokazati, da perilo, ki ga nosijo, ne ogroža njihovega zdravja. Hujara ni kazal enakega materiala, kot ga je uporabljala slovenska šampionka.

Oglasil se je tudi švicarski smučar Didier Cuche, ki je dejal, da je kršenje pravil, kot je po njegovem mnenju nošenje nedovoljenih dresov, enako dopingu.

Zanimiv očitek je podal francoski smučar Adrian Theaux, ki se sicer strinja, da se prepove kakršnekoli drese, ki bi tekmovalcem prinesli prednost, a pri tem prsta ne usmerja proti ekipi Tine Maze, pač pa proti Avstriji in Švici, ki imata največ denarja in pogosto najboljše pogoje za testiranje materialov, ki jim pogosto prinesejo prednost v hitrih disciplinah. "Pravično bi bilo, da bi poenotili drese vseh smučarjev, s tem bi bile bolj konkurenčne tudi reprezentance, ki nimajo toliko denarja," pa pravi Gilles Brenier, direktor francoske reprezentance.

Komentarjev 4
  • Barbatus 12:47 24.januar 2012.

    daj gor naslednjič DINESR Club TINA - you can touch only whit Black Diners prestige card - denar ima rada!

  • Sandi Majetič 08:56 20.januar 2012.

    Perilo ogroža zdravje???!!!Kaj pa poškodbe kolen???

  • rogg 13:36 18.januar 2012.

    Jebi se -- h u j a r a -- Drži se Tinka