Šport
18 ogledov

Humar preplezal južno steno Anapurne

Tomaž Humar s pilotoma pakistanske vojske po srečni rešitvi iz stene Nanga Parba Žurnal24 main
Slovenski alpinist Tomaž Humar je v zanj značilnem solovzponu preplezal južno steno Anapurne in še enkrat stopil na 8091 metrov visoko goro, na kateri je bil že leta 1995.

Kamniški alpinist je pod vznožjem gore en mesec čakal na ugodno vreme in s preplezano prvenstveno smerjo dokazal, da je še vedno v vrhu svetovnega alpinizma.

Tomaž Humar je tokrat nastopil brez medijskega pompa, povsem drugače kot pred dvema letoma, ko ga je iz stene Nanga Parbata (8125 m) rešil pakistanski helikopter. O tokratnem vzponu ni informacij niti na Humarjevi spletni strani.

"Očitno postaja zrelejši. Medijski linč se ga je dotaknil. Odprave ni obešal na veliki zvon. Celo ko je odhajal, ni točno povedal, kaj namerava. Preseneča me, da je izbral Anapurno. V tistem območju je ogromno zanimivih vrhov. Zdaj seveda z zanimanjem čakamo na vse podatke," je povedal Viki Grošelj, ki je splezal že na deset osemtisočakov, vendar na vrhu Anapurne nikoli ni stal, je pa bil spomladi 1995 del Humarjeve odprave na to nevarno goro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.