Šport
49 ogledov

''Hvala bogu za pozitivno spremembo''

boris denić slovenija rokomet sp katar 2015
1/4
EPA
Slovenija je z uvrstitvijo v četrtfinale svetovnega prvensta v Dohi izpolnila zastavljeni cilj. Boris Denić je pohvalil modrost, ki so jo proti Makedoniji pokazali slovenski fantje.

Predstave slovenskih rokometašev po skupinskem delu tekmovanja niso vlivale prevelikega upanja pred najbolj pomembno tekmo na svetovnem prvenstvu v Dohi, nedeljska zmaga proti Makedoniji pa jih je popeljala do četrtfinala, kar je bil tudi primaren cilj pred prihodom v Doho.

Slovenski selektor Boris Denić je skoval pravšnjo taktiko proti nekoliko prepotentnim in v zmago prepričanim Makedoncem, najbolj pa ga je zadovoljilo, da so njegovi varovanci tekmo odigrali v visokem ritmu in brez izrazitih nihanj, ob tem pa pokazali psihološko trdnost v tekmi za biti ali ne biti. "Čestitam fantom, da so se v tako kratkem času zbrali in pokazali svojo modrost na odločilni tekmi. Vesel sem, da smo premagali vse probleme, ki so nas pestile od prvega dne priprav za Katar, predvsem glede poškodb. Z uvrstitvijo v četrtfinale smo izpolnili načrt in jim za to še enkrat čestitam," je po zmagi nad Makedonijo dejal Denić.

Po bitki je lahko biti general

Slovenija je bila po porazu proti Španiji na robu prepada, v reprezentanco se je naselil tudi dvom v lastne sposobnosti in strah pred bližnjo odločilno tekmo z Makedonijo, ki se je v skupinskem delu predstavila v lepši podobi. "Na to vprašanje je zelo težko odgovoriti, celotna zadeva bi s lahko obrnila v nasprotno smer, po zmagi nad Makedonijo pa je lahko biti pameten. Po koncu skupinskega dela se je znotraj reprezentance zgodila določena sprememba in hvala bogu, da se je zgodila na pozitivno. Če se ne bi, potem ekipa proti Makedoniji ne bi delovala na način, kot si želim. Na tej tekmi so se borili in si medsebojno pomagali, skušali popravljati napake soigralcev. Ko vse te omenjene prvine krasijo eno ekipo, potem je tukaj tudi rezultat," je dejal Denić.

Natek in Škof deležna pohval

Na tekmi so vsi igralci prikazali veliko boljše predstave, v sami končnici pa sta v polnem sijaju zablestela vratar Gorazd Škof z nekaterimi izjemnimi obrambami ter Jure Natek, ki je s streli od daleč polnil tekmečeva vrata.

"Dovolj sem bil trmast, Jureta pa sem dočakal v pravem trenutku, oziroma ekipa ga je dočakala. Natek je dal tisto, kar od njega pričakujemo na vsaki tekmi. Zadovoljen sem zaradi tega, te gole z zunanjih položajev smo zares potrebovali. Na prejšnjih tekmah jih ni bilo, prišli pa so v pravem trenutku in na najbolj pomembni tekmi," je o učinku Natka dejal Denič, o Škofu pa: "Gorazd je branil dobro, a branil je tudi tiste strele, ki jih ni nihče pričakoval, da jih bo, medtem ko mu pri nekaterih drugih strelih enostavno ni šlo. Ne moremo mu zameriti, saj ima več obramb kot oba makedonska vratarja."

Slovenska izbrana vrsta bo v današnjih popoldanskih urah v hotelu Grand Hyatt priredila tiskovno konferenco, v večernih urah pa si bo z velikim zanimanjem ogledala dvoboj med Francijo in Argentino. Po njem bo tudi dobila tudi sredinega tekmeca v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Katarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.