Šport
9 ogledov

HZS denarno kaznovala Olimpijo

hdd olimpija hokej liga ebel selan Profimedias
Po mesecu in pol je danes epilog dobil zaplet v slovenskem hokejskem superpokalu.

Na ledu so 11. oktobra zmagali hokejisti Olimpije, poraženi Jeseničani so se nekaj dni pozneje pritožili, ker so menili, da je bilo v ekipi tekmecev preveč tujcev. Hokejska zveza Slovenije je zdaj odločila, da zaradi kršitev ljubljanski klub denarno kaznuje.

HZS je v disciplinskem postopku zoper HDD Olimpija, ki je v zvezi s tekmo superpokala Slovenije 2016/17 potekal na predlog HDD Sij Acroni Jesenice, ugotovila krivdo na strani ljubljanskega moštva, da je slednje na tekmi nastopilo z najmanj sedmimi igralci brez državljanstva Republike Slovenije. S tem je HDD Olimpija ravnala v nasprotju z registracijskim pravilnikom HZS in je tako odgovorna za disciplinski prekršek, za katerega ji je bila izrečena kazen v višini 4000 evrov, so danes sporočili iz HZS.

Zveza je še pojasnila, da sta imela kluba po prejemu odločitve možnost pritožbe, ki pa je v predpisanem roku nista izkoristila, zaradi česar je sklep pritožbenega organa že postal pravnomočen.

Pritožbeni organ HZS se je v obrazložitvi svoje odločitve opredelil tudi do navedb obeh klubov. Predlagatelj disciplinskega postopka HDD Sij Acroni Jesenice je v svojem predlogu navedel, da je HDD Olimpija tekmo superpokala 2016/17 odigrala s sedmimi igralci, ki nimajo državljanstva Republike Slovenije, medtem ko registracijski pravilnik HZS dopušča največ šest takšnih igralcev. Po mnenju HZS bi se v ljubljanskem klubu morali zavedati, da bodo ob igranja s sedmimi tujci prekršili ta akt HZS.

Ob tem je pritožbeni organ tudi zavrnil tezo HDD Olimpije, da bi, pri tolmačenju Registracijskega pravilnika, igralce, ki so državljani drugih držav članic Evropske unije, morali izvzeti iz te omejitve. Registracijski pravilnik HZS v svojem 19. členu namreč jasno in nedvoumno opredeljuje, kateri igralci se štejejo kot tujci.

HZS zavrnila predlog Jeseničanov

Klub HDD Sij Acroni Jesenice je v svoji pritožbi predlagal, da zaradi prekrška s strani HDD Olimpija tekmo Super pokala 2016/17 registrirajo v korist jeseniškega kluba z izidom 5:0. Interni akti HZS jasno določajo, v katerih primerih je kot sankcija mogoča naknadna sprememba rezultata že odigrane tekme. Med njimi obravnavani prekršek, ki ga je zagrešila HDD Olimpija, ni naveden, so v pojasnilu med drugim zapisali pri HZS in še dodali, da ta prekršek, kakršnega je naredila Olimpija, lahko po pravilniku izrečejo opomin, denarno kazen v razponu od 1000 do 10.000 evrov ali pa zaporo igrišča. Pri izreku kazni so upoštevali dejstvo, da v tem primeru ne gre za lažji prekršek, zato so določili 4000 evrov kazni, upoštevali pa so tudi vse oteževalne in olajševalne okoliščine.

Olimpija mora denarno kazen poravnati v 30 dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.