Šport
20 ogledov

Iberski derbi nikoli bolj vroč

David Villa mora ob brezbarvnem Fernandu Torresu prevzemati še večji del napadal Žurnal24 main
Če so Portugalci na eni izmed najbolj pričakovanih tekem SP proti Braziliji razočarali, zdaj upajo, da bo proti Španiji drugače. Prostora za napake ni, na kocki je četrtfinale!

Sosedski obračuni imajo vedno poseben čar, še posebej, če se zgodijo na svetovnih prvenstvih. Portugalska in Španija se bosta v Cape Townu pomerili na eni najbolj težko pričakovanih tekem zadnjih dni. Zdi se, da nas čaka napadalna igra za vse nogometne romantike, saj obe ekipi kar kipita od silnih talentov v svojih enajstericah. Toda enako smo pričakovali že pred tekmo Portugalcev z Brazilci ...

Špancev nismo hoteli za tekmeca v osmini finala, toda smo predvidevali, da bomo igrali prav proti njim. Če imajo svoj dan, lahko premagajo vsakogar.
Carlos Queiroz, selektor Portugalske

Ekipi sta se nazadnje srečali na Euru 2004, ko so Portugalci na domačem prvenstvu izločili sosede (1:0), a to je bila šele prva portugalska zmaga nad velikimi brati po letu 1981! Favort je kljub temu jasen – ekipa Vicenteja del Bosqueja, ki pa v Južni Afriki še ni zaigrala na nivoju predstav zadnjih let.

Strah v kosti Špancev je nagnala poškodba Xabija Alonsa na zadnji tekmi s Čilom v skupini, a zadnje informacije pravijo, da naj bi bil vezist Reala Madrida nared do velikega obračuna. Možni menjavi sta Javi Martinez (obrambna verzija) in Francesc Fabregas (napadalna). Tudi okrog postave Portugalcev je kar nekaj neznank, toda Liedson, Simao in Paulo Ferreira bodo verjetno začeli od prve minute. Selektor Carlos Queiroz lahko preseneti tudi z nič več poškodovanim Decom.

"Najtežje delo šele prihaja. Špancev nismo hoteli za tekmeca v osmini finala, toda smo predvidevali, da bomo igrali prav proti njim. Če imajo svoj dan, lahko premagajo vsakogar, toda mi bomo storili vse, kar bo v naših močeh, da jih izločimo," je optimističen Queiroz. Njegov kolega na drugi strani Del Bosque, zanimivo, oba sta nekoč vodila Real Madrid, pa pravi:

"Portugalci imajo odlične posameznike na čelu z Ronaldom, toda pokazali so, da so tudi odlična ekipa. Za to nas ne skrbijo posamezniki, ampak ekipa."

SP v nogometu, osmina finala, Cape Town:

Španija – Portugalska (ob 20.30)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.