Šport
42 ogledov

Ice Festa je (hvalabogu) konec

hokej Saša Despot
Po dobrem mesecu in pol je hokejska šlamparija v slovenski prestolnici po imenu Ice Fest 2014 zaključena. Končala se je tako, kot se je začela – neslavno.

Čeprav so v začetku tedna bržkone tudi otroci v vrtcu vedeli, da bo včerajšnji dan minil v znamenju snežnih padavin, so organizatorji hokejskega "wannabe" spektakla trmasto vztrajali pri organizaciji rezultatsko bolj ali manj nepomembne tekme proti Salzburžanom pod milim nebom - in se opekli. Najprej so bili zaradi snega primorani odpovedati popoldansko narodnozabavno veselico na Trgu  Republike, nato pa so za dodatno zmedo poskrbeli še gostje, ki so zaradi prometne nesreče v tunelu Karavanke prišli v Ljubljano z zamudo.

Dvoboj je bil tako prestavljen za eno uro, le petnajst minut pred predvidenim začetkom pa so organizatorji maloštevilne gledalce obvestili, da je zaradi slabega ledu tekma prestavljena v Halo Tivoli. Dvoboj je bil naposled le odigran, a je celotno dogajanje okrog večine tekem v okviru Ice Festa še enkrat več razkrilo popolno organizacijsko nesposobnost v vodstvu Telemach Olimpije. Ta sicer ni bila glavni organizator dogodka, a vendarle ne bi smela zavajati svojih vse redkejših privržencev, ki v prihodnje podobnih "komedij" na odprtem zagotovo ne bodo pogrešali. Že prva tekma tekma proti Sapi Fehervar je bila zaradi težav pri pripravi kakovostne ledene ploskve odpovedana, podoben scenarij pa smo videli tudi sinoči, ko bi tudi gledalci s kupljenimi vstopnicami za sedišča dvoboj morali spremljati stoje. Prostovoljke so glavno tribuno sicer lepo očistile, a so stoli že nekaj tednov pospravljeni v skladišče.

Glavni operativec Matjaž Sekelj tudi tokrat ni bil dosegljiv za kakršnakoli pojasnila, zadnje mazohiste, ki so do enajstih zvečer spremljali dvoboj proti Salzburgu, pa so ljubljanski hokejisti vendarle malce razveselili s prestižno zmago (2:1) proti favoriziranim gostom.

Ravno domača zasedba je bila še največja žrtev vseh organizacijskih zapletov okrog tekem na prostem, saj že tako nekonkurenčen kader ob vseh mogočih prestavitvah ni mogel ujeti pravega ritma in se v miru pripraviti na drugi del tekmovanja v Ligi Ebel, v katerem bodo zmaji za napredovanje v končnico potrebovali serijo zmag. Nad dogajanjem je v preteklih tednih bentil tudi trener Fabien Dahlem, medtem ko so igralci diplomatsko komentirali zaplet(e). Včerajšnjih dogodkov jim sicer ni bilo potrebno komentirati, saj se je v mešani coni po tekmi znašel le zgoraj podpisani, ki pa po peturni kalvariji ni imel volje za maltretiranje utrujenih zmajev.

Komentarjev 1
  • ljimonad 14:03 31.januar 2015.

    tako kot je minil ta ice fest je celotna sezona olimpije. katastrofa milo rečeno, zato je škoda vsakršnega evra katerega se še zapravlja za te čudne američane in kdo si ga vedi od kod še prišle igralce, kateri v vsako ...prikaži več leto slabši in manj zanimivi ligi držijo krepko zadnje mesto.