Šport
11 ogledov

"Igrajmo čim bolje"

Žurnal24 main
Selektor slovenske košarkarske reprezentance Memi Bečirović je pred začetkom bojev na svetovnem prvenstvu v Turčiji previden.
15 pripravljalnih tekem je odigrala slovenska izbrana vrsta. Zmagala je šestkrat.

Po 43 dneh priprav gre zdaj zares. Kaj pričakujete od nastopa na svetovnem prvenstvu?
Ključna bo tretja tekma s Hrvaško. Cilj ... Ne bi rad kalkuliral. Igrajmo čim bolje, tekmo za tekmo, katerega tekmeca nam bo to prineslo v osmini finala, pa bomo videli. Seveda je dobro v skupini osvojiti čim boljše mesto in potem zmagati v osmini finala. V četrtfinalu pa bo zaigralo osem izenačenih ekip, odločale bodo malenkosti. Sam bi bil zadovoljen, če bi zmagali v tej osmini finala, potem pa, kar Bog da.

Spoštujem fante, ki so tu. Ki v državnem dresu dajejo vse od sebe. Pridni so, trudijo se. Zagotovo pa nam manjka kakšen igralec, ki je ostal doma. Vsi vemo, o kom govorimo. Igralec, ki igra blizu koša, da lahko odigra ena na ena.
Memi Bečirović

Vam je kaj žal za Benom Udrihom?
Ne. Spoštujem fante, ki so tu. Ki v državnem dresu dajejo vse od sebe. Pridni so, trudijo se. Zagotovo pa nam manjka kakšen igralec, ki je ostal doma. Vsi vemo, o kom govorimo. Igralec, ki igra blizu koša, da lahko odigra ena na ena. Tudi lani je bilo tako, ko je prišlo do težav v igri na EP, se je žoga spustila pod koš in položaj se je rešil.

Erazma Lorbka ni, imamo pa razpoloženega Gorana Dragića.
Ja, ampak vsi vemo, da ko pride do krize, se zadeve bolj ali manj rešujejo pod obročem.

Za uvod nas v soboto čaka Tunizija. Vaša napoved?
To ni slaba reprezentanca. Moramo zaigrati brez podcenjevanja. Če jim dopustiš, da se razigrajo, potem so zelo neugodni. Če pa se jih stisne od prve minute, potem ne bi smelo biti težav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.