Šport
13 ogledov

Igrajte proti Matthäusu

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
O tem, da so pri Poker770 pod svoje okrilje uspeli zvabiti nemško nogometno legendo Lotharja Matthäusa, smo že poročali. Zdaj pa si lahko preberete intervju z njim.

Tokrat so člani nemške ekipe dobili priložnost, da se s slovitim Nemcem Lotharjem Matthäusom srečajo iz oči v oči in mu zastavijo nekaj vprašanj. Kaj je imel povedati nekdanji odlični nogometaš, si lahko preberete v spodnjem intervjuju. A še preden se posvetimo samemu pogovoru, za vse tiste, ki Nemca ne poznajo, še kratka predstavitev. Danes 49-letni Nemec, ki si trenutno služi kruh z vodenjem bolgarske nogometne reprezentance, je bil v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja eden najboljših veznih igralcev na svetu.

Matthäus je večino svoje kariere igral v münchenskem Bayernu, s katerim je osvojil praktično vse, kar se je osvojiti dalo z izjemo Lige prvakov, ki se mu je le leto pred upokojitvijo izmuznila v tistem znamenitem finalu proti Manchester Unitedu. Skupaj je v več kot 20-letni karieri zabil nekaj več kot 180 golov, s katerimi je pomagal osvojiti naslov evropskega (1980) in svetovnega prvaka (1990), preden je leta 2000 svoje kopačke, po krajši avanturi v ZDA, tudi dokončno obesil na klin.

Kako dolgo že igraš poker?
Pravzaprav sem se s pokrom začel ukvarjati že med nogometno kariero. V nogometu je namreč kar precej čakanja, pred tekmami, treningi, potovanji, in tako smo s soigralci začeli igrati poker. Takrat nam je bilo najbolj všeč to, da smo za igro potrebovali le komplet kart in že smo lahko začeli. Danes najraje igram Texas Hold'em.

Zakaj pa si se odločil za sodelovanje s podjetjem Poker770?
Poker770 je vedno imel v svoji ekipi nekatere najboljše nogometaše, od Fabiena Bartheza do Bernarda Lame. Član njihove ekipe je tudi trikratni svetovni prvak v kartingu Belgijec Jonathan Thenon. Ko vzameš v zakup vse to, vidiš, da so pravzaprav spletna poker soba, ki je ustvarjena za prvake.

Ali bo ta nova vloga imela velik vpliv na tvojo redno službo (vodenje bolgarske reprezentance)?
Poker je zame trenutno zgolj hobi, tako da na prvem mestu še naprej ostaja moje selektorsko delo. Vseeno pa si želim, da bi imel v prihodnje več časa tudi za "piljenje" mojega hobija in da bom kar se le da pogosto lahko tudi igral na Poker770.

Dolgo si bil uspešen športnik. Ali misliš, da ti bo to za mizo pomagalo do boljših uspehov?
Vsem profesionalnim športnikom je skupno to, da se znajo motivirati, skoncentrirati in vztrajati, dokler ne dosežejo zastavljenih ciljev. Mislim, da te lastnosti odlikujejo tudi mene in skorajda prepričan sem, da bo poker vse to v meni tudi ponovno prebudil.

Kdaj pa te bomo prvič videli tudi na katerem od večjih poker turnirjev?
Na to vprašanje v tem trenutku še ne morem odgovoriti, saj se z vodstvom še nismo dogovorili o točnih terminih. Ne glede na to, kdaj bom prvič nastopil v tej vlogi, pa bodo igralci že prej dobili priložnost, da se pomerijo z mano, saj bom do svojega prvega pravega nastopa formo pilil na spletnih mizah Pokra770.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.