Šport
12 ogledov

Igral tudi z (na tekmi) zašito glavo

serbec_sad Žurnal24 main
Pred povratno tekmo kvalifikacij za rokometno SP smo zavrteli številko Uroša Šerbca, ki nam je izdal svoj pogled nanjo. V intervjuju preberite, kako je Šerbec v Veszpremu igral z razbito glavo.

"Pričakujem pravi boj in glede Slovencev bolj zbrano igro v napadu kot je bila na prvi tekmi. Sem optimist, prepričan sem, da bodo fantje 'stisnili' in napredovali. Pričakujem uvrstitev na SP," meni Uroš Šerbec, ki je 120-krat nastopil za Slovenijo.

Prepričan sem, da je Slovenija v gosteh sposobna dati več kot 25 golov. Pri dveh tako izenačenih ekipah pa tudi razlika dveh zadetkov ni zanemarljiva.
Uroš Šerbec
Uroš, petindvajset prejetih zadetkov na Kodeljevem je relativno malo. Razlog za optimizem.
To je v današnjem rokometu, polnem tempa, res dokaj malo. Prepričan sem, da je Slovenija v gosteh sposobna dati več kot 25 golov. Pri dveh tako izenačenih ekipah pa tudi razlika dveh zadetkov ni zanemarljiva. Odločajo lahko tudi prejeti zadetki.

Kako popraviti zbranost pri zicerjih?
Fantje so natrenirani. Na Kodeljevem je morda šlo le za splet okoliščin. V dvorani je bilo vroče, žoga je bila mokra, roke potne. Igralci niso bili gotovi pri strelih, težko so prijeli žogo. Poleg tega je bil razpoložen tudi madžarski vratar. V Veszpremu bodo pogoji boljši, lažje bo igrati. Tukaj imamo veliko rezerve, zadržati moramo le raven obrambe, kakršnega smo imeli v Ljubljani.

Lahko Slovenci klecnejo pred 5000 navijači?
Mislim, da ima večina fantov že toliko izkušenj s težkih tekem, da to ne bi smela biti težava. Morda celo nasprotno – za nekatere je mogoče celo motiv več. Upam, da sodniki ne bodo padli pod vpliv gledalcev, ampak to ni več v naši domeni.

Niti pomisli nisem, da se ne bi vrnil na igrišče, vsi smo dihali kot eden.
Uroš Šerbec
Kako se spominjate tekme na Madžarskem pred 11 leti, ko ste bili vi v eni glavnih vlog?
Leta 1999 smo z Madžari igrali dve kvalifikacijski tekmi za EP 2000. Tedaj smo Madžare zadnjič – pred tekmo na Kodeljevem pretekli teden – premagali na uradnih tekmah. Prvo tekmo v Kopru smo dobili za tri gole. Nato pa smo v stari veszpremski dvorani pokazali eno boljših iger naše generacije in zmagali za štiri gole.

Vaša igra?
Tedaj sem igral precej tudi na srednjem zunanjem, menjaval sem Janija Likavca. Na Madžarskem me je pri strelu na gol nasprotni igralec udaril po obrazu in mi prebil arkado. Z zdravnikom Rudijem Čajevcem sva odšla v garderobo, ulegel sem se na masažno mizo, Čajevec mi je rano očistil in jo zašil. Čez rano je poveznil obvezo in čez deset minut sem igral – do konca pa je bilo še 10 ali 12 minut. Niti pomisli nisem, da se ne bi vrnil na igrišče, vsi smo dihali kot eden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.