Šport
25 ogledov

Igralci badmintona bežijo iz Indije

Organizatorji po mnenju Angležev niso poskrbeli za dovoljšnjo varnost. Žurnal24 main
V ponedeljek se v Indiji začenja svetovno prvenstvo v badmintonu. Angleški igralci ne bodo nastopili. Tik pred začetkom so zaradi strahu pred terorističnim napadom odpotovali domov.
Angleška reprezentanca v badmintonu je zapustila svetovno prvenstvo, ki se v ponedeljek začenja v indijskem mestu Hyderabad. Bojijo se namreč za lastno varnost. V sporočilu za javnost so zapisali, da se bojijo, da bodo tarča teroristov. "Odločitev temelji na sporočilih medijev, da organizacija Lashkar-e-Taiba načrtuje teroristični napad na udeležence prvenstva. V angleški reprezentanci smo se odločili, da takšnega rizika ne bomo sprejeli," pojasnjujejo na angleški zvezi za badminton. Športniki, ki se udeležujejo tekem v Indiji, imajo še toliko več strahu, ker so marca separatisti iz Šrilanke napadli avtobus z igralci kriketa. "Ta odločitev je bila zelo težka. Takoj za olimpijskimi igrami je to drugo največje tekmovanje v badmintonu,“ so še zapisali. Igralci po besedah organizatorjev prvenstva niso želeli zapustiti, a zadnjo besedo pač ima vodstvo posamezne reprezentance. Organizator tako obžaluje potezo Angležev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.