Šport
11 ogledov

Igralci enotni: Roger (še) najboljši!

Federer je po mnenju kolegov tenisačev še vedno številka ena. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V kitajskem Macauu so se na ekshibicijski tekmi pomerili Robin Söderling, Tomas Berdych in David Ferrer. "Kdo je boljši - Federer ali Nadal?" so jih spraševali novinarji. "Federer!" je bil odgovor.
Zmaga Hercogove
Polona Hercog je v paru z Nemko Julio Görges osvojila turnir WTA v Seulu. V finalu je slovensko-nemška dvojica premagala Južnoafričanko Natalie Grandin in Slovakinjo Vladimiro Uhlirovo s 6:3 in 6:4.

Če gre sklepati po besedah nekaj najhujših tekmecev, je Švicar Roger Federer najboljši tenisač vseh časov. "Je boljši od Rafaela Nadala?" se glasi praktično večno vprašanje, ki verjetno nima odgovora. Saj veste - nekaterim so bolj všeč Beatli, drugim Rolling Stones. Kljub temu, da je Federer letos osvojil "le" Australian Open, Nadal pa Roland Garros, Wimbledon in U. S. Open, so Robin Söderling, Tomas Berdych in David Ferrer še vedno mnenja, da je Federer "največji", saj je osvojil rekordnih 16 naslovov za Grand Slam.

Že zdaj je (Nadal, op. p.) osvojil veliko Grand Slamov in ostalih naslovov, toda zame, je Roger še vedno najboljši.
Robin Söderling

"Rafa je verjetno najboljši igralec v zgodovini Španije. Toda na svetu, v tem trenutku - verjetno Federer, saj ima več Grand Slamov in več naslovov," je povedal Nadalov španski rojak in enajsti igralec sveta Ferrer. Z njim se je strinjal tudi Šved Söderling: "Že zdaj je osvojil veliko Grand Slamov in ostalih naslovov, toda zame, je Roger še vedno najboljši."

Čeh Berdych je pristavil: "Do tega, da postane igralec z največ Grand Slami mu še vedno manjka nekaj naslovov. Mislim, da je pred njim še dolga pot." Toda elegije Švicarju so se tu končale, saj so vsi tenisači po tekmi v Macau izpostavili, da je Nadal vendarle pet let mlajši od Federerja in ima pri vsega 24 letih pred sabo še dolgo kariero. Brez poškodb, seveda.

Mislim, da lahko za vse nas tukaj rečem, da jima poizkušamo karseda dobro slediti.
Tomas Bedych

"Rafa je še vedno zelo mlad. Če bo zdrav ima pred seboj še veliko let igranja, definitivno mora poizkusiti. Mislim, da ima možnost postati znan kot najboljši igralec na svetu vseh časov," je dodal Söderling, ki ga je Nadal letos ugnal v finalu OP Francije. Kako težko pa je osvojiti katerega od velikih turnirjev, če na njih igrata tako Roger kot Rafa? "Mislim, da lahko za vse nas tukaj rečem, da jima poizkušamo karseda dobro slediti," je še zaključil Berdych, podprvak julijskega Wimbledona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.