Šport
16 ogledov

Igralci nezaželeni v klubskih prostorih

Le še trije meseci so do predvidenega začetka predsezone lige NFL. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Po 45 dneh se je več igralcev lige NFL vrnilo v klubske prostore na trening, potem ko je sodišče prekinilo lockout. A že danes jim bodo vrata zaprta, saj nove pogodbe med igralci in lastniki še naprej ni.
Lockout se za naslednjo sezono obeta tudi za ligo NBA. Tudi ti še niso zbližali stališč o novi CBA (kolektivni pogodbi).

Po 45 dneh je sodišče prekinilo lockout v ligi NFL (liga se je na odločitev že pritožila). Del igralcev se je vrnilo v klubske prostore, a treniralo samostojno, saj lastniki, združenje igralcev in komisar Roger Goodell nadaljujejo pogajanja o novi kolektivni pogodbi. Ker te še naprej ni, je sezona 2011 še naprej vprašljiva, podpisovanje pogodb se ne more začeti, nabor novincev pa se bo konec tedna vendarle zgodil. V ponedeljek in torek so bila pogajanja zelo vroča, manjkalo ni niti kletvic in medsebojnih obtožb, a dogovora o delitvi devetmilijardnega posla od nikoder. Že to sredo naj bi bilo vse kot zadnjih 45 dni, saj je več klubov igralcem že dalo vedeti, da nimajo dovoljenja treniranja v klubskih prostorih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.